30 λεπτά άσκησης σε βοηθούν να ζήσεις περισσότερο!

Δεδομένα από μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα

Share

H επιστήμη για μία ακόμα φορά δείχνει τον δρόμο της άσκησης ως αυτόν που οδηγεί στην ποιότητα ζωής και στη μακροζωϊα. Ακόμα μία δημοσιευμένη επιστημονική έρευνα, λοιπόν, έρχεται να μας ενημερώσει πως όταν 30 λεπτά καθισιού την ημέρα αντικατασταθούν με 30 λεπτά άσκησης τότε μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου!

Μάλιστα τα δεδομένα αυτά αφορούν ανθρώπους μέσης ηλικίας και άνω, αφού τα δεδομένα που μελετήθηκαν αφορούσαν 8.000 ανθρώπους 45 ετών και μεγαλύτερους. Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο καθηγητής συμπεριφορικής ιατρικής Keith Diaz του Ιατρικού Κέντρου του Columbia University στις ΗΠΑ.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας “American Journal of Epidemiology” υπολόγισε μάλιστα την αντικατάσταση των 30 λεπτών καθισιού ημερησίως τόσο με χαμηλής έντασης άσκηση, όπως περπάτημα ή οικιακές εργασίες, όσο και με μεγαλύτερης έντασης άσκηση, όπως τρέξιμο ή γυμναστική.

Τα αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς στην πρώτη περίπτωση (χαμηλή ένταση) η μείωση του κινδύνου έφτασε το 17%, ενώ στη δεύτερη το 35%!

Είχαμε δει και σε παλαιότερη έρευνα πως η μία συνεχόμενη ώρα καθισιού συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου όταν συγκρίνεται με διακεκομένο καθισιό.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η συστηματική άσκηση, όσο και ένας πιο ενεργητικός τρόπος ζωής μειώνουν τους κινδύνους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Δείτε εδώ την έρευνα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καφές και καφεΐνη
Η επίδραση της καφεΐνης στην απόδοση και στην ενυδάτωση
Τρέξιμο και αδυνάτισμα
Η διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους είναι θέμα… στρατηγικής συμμαχίας. Και το τρέξιμο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να «ξεφορτωθείτε» όποια γραμμάρια πήρατε παραπάνω.
Φάκελος «Αντιφλεγμονώδη»
Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τα αντιφλεγμονώδη και τη σωστή χρήση τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο