Μία «τεμπέλικη», θρεπτική, και πολύ αγαπημένη συνταγή, λαμβάνοντας υπόψη την αγάπη των αθλητών για τα ζυμαρικά.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
140 γρ. χυλοπίτες
150 γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό
8 ελιές σε τέταρτα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
6 ντοματίνια
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι ανάλογο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τις ελιές καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα, τα ντοματίνια σε δεύτερα και σοτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε την εστία και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Την αφήνουμε έτσι για 7-8 λεπτά. Ανοίγουμε τον τόνο, τον στραγγίζουμε από την άλμη του και τον τρίβουμε σε μέτρια κομμάτια μέσα στις χυλοπίτες. Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!
Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ή ανά μερίδα:
Θερμίδες: 894 / 425 kcal.
Πρωτεΐνες: 52 / 26 γρ.
Υδατάνθρακες: 109 / 54,5 γρ.
Λίπη: 29 / 14,5 γρ.
Δημοσίευση στο Runner νο. 81, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/