Pasta turkey

Ρολάκια γαλοπούλας με τραγανά πιττάκια από «ΗΛΙΟΣ» Ρουμελιώτικες χυλοπίτες & κρέμα από κατίκι με μυρώνια

Share

Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση που δίνει νέα διάσταση σε ένα παραδοσιακό προϊόν

Μερίδες: 3

ΥΛΙΚΑ

• 200 γρ. «ΗΛΙΟΣ» Ρουμελιώτικες Χυλοπίτες Το Βελούχι
• 400 γρ. στήθος γαλοπούλας
• 40 γρ. ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 50 γρ. σπανάκι
• 1 μάτσο μυρώνια  (χοντροκομμένα)
• ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
• 150 γρ. τυρί κατίκι
• 80 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
• 60 γρ. ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
• ανάλογο αλάτι-πιπέρι
• 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 2 κύβοι ζωμός λαχανικών
• 1 κ.γ. μέλι
• 1 κ.γ. μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα πιττάκια από χυλοπίτες Βράζουμε τις χυλοπίτες σε ζωμό λαχανικών για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τα υγρά και τις προσθέτουμε σε ανάλογο σκεύος ανάμειξης με τα μισά μυρώνια, τη μισή γραβιέρα, φρέσκο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά στρώνουμε το μείγμα από τις χυλοπίτες. Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε ανάλογα (για το σερβίρισμα).

Για τα ρολάκια γαλοπούλας

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο, την υπόλοιπη γραβιέρα και ανάλογο αλάτι-πιπέρι.  Κόβουμε το στήθος γαλοπούλας σε λεπτές φέτες δημιουργώντας όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια και τα χτυπάμε για να ανοίξουν. Τα μαρινάρουμε με αλάτι- πιπέρι και γλυκιά πάπρικα και τα γεμίζουμε με το σπανάκι. Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα σταθεροποιούμε  με οδοντογλυφίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φιλετάκια γυρνώντας τα περιοδικά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά, αλλά να μην στεγνώσουν.

Για την κρέμα κατίκι

Σε επεξεργαστή τροφών τοποθετούμε το κατίκι, το  ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα μυρώνια, το μέλι και τη μουστάρδα. Τα δουλεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε από αλάτι και πιπέρι και διορθώνουμε ανάλογα. Τέλος συνθέτουμε τα πιάτα μας!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1193 / 397,6 kcal
Πρωτεΐνες: 92 / 30,6 γρ.
Υδατάνθρακες: 33 / 11 γρ.
Λίπη: 77 / 25,6 γρ.

Δημοσίευση στο Runner 117, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To... minimal or not to minimal?
Μία τελευταία έρευνα έρχεται να προφυλάξει τους δρομείς
Yams & yummy
Γλυκοπατάτα με αυγά & τυρί κατίκι
The runner tortilla
Τορτίγια με φιλετάκια κοτόπουλου, γραβιέρα & καλοκαιρινά λαχανικά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο