H Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ «τρέχει»

Οι καλές επιδόσεις θέλουν τρόπο… και στη διατροφή

Share

Πολλοί δρομείς, και ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και έχουν έντονο προπονητικό πρόγραμμα, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή τους προσέχοντας να απέχουν από πολλές τροφές που περιέχουν λιπαρά. Δεν είναι λίγες οι φορές, όμως, που σε συνδυασμό με το φόβο της διατήρησης του σωματικού τους βάρους, περνάνε στο άλλο άκρο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως το ασβέστιο, τη βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο αλλά και πολλών βιταμινών που λειτουργούν ως αντιοξειδωτική ασπίδα του οργανισμού, όπως οι βιταμίνες C, E και A.
Το αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά και όπως πρέπει, και έτσι να επηρεάζονται όχι μόνο η καθημερινότητά τους αλλά και οι δρομικές τους επιδόσεις.

Το μυστικό είναι στην ποιότητα
Οι ειδικοί του χώρου συστήνουν φυσικά όχι την αποχή από τις τροφές αλλά την έξυπνη επιλογή τους δίνοντας βάση κυρίως στην ποιότητά τους. Σύμφωνα με αυτούς θα πρέπει να επιλέγονται τροφές που περιέχουν «καλά λιπαρά» όπως τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί, αλλά στην περίπτωση του κρέατος αυτό θα πρέπει να είναι άπαχο, όπως και των γαλακτοκομικών προϊόντων (ημι- ή αποβουτυρωμένα). Φυσικά θα πρέπει να συμπληρώνουμε τη διατροφή μας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων και λαχανικών ώστε να λαμβάνουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά.

Το τυροκομικό προϊόν που κρατά τις ισορροπίες
Η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ αποτελεί την έξυπνη επιλογή όλων όσοι αθλούνται και προσέχουν τη φυσική τους κατάσταση και υγεία. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό προϊόν που συνδυάζει τα πολύ χαμηλά λιπαρά με την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ συγχρόνως αποτελεί πηγή ασβεστίου. Συγκεκριμένα, η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ περιέχει 27% πρωτεΐνη τυρογάλακτος και μόλις 1% λιπαρά ενώ προσφέρει 140mg ασβεστίου*. Φροντίζει έτσι για την καλύτερη και ταχύτερη αποκατάστασή μας μετά από την προπόνηση, τους αγώνες, ή γενικότερα την άσκηση, συμβάλλοντας στη διατήρηση της μυϊκής μας μάζας, αλλά και για την καλή υγεία των οστών μας και, συνολικά του οργανισμού μας, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για την παραγωγή ενέργειας. Και όλα αυτά χωρίς να μας «φορτώνει» περιττές θερμίδες καθώς περιέχει μόλις 27 kcal / μερίδα**.

Ένα προϊόν, πολλές χρήσεις
Αν και η πρώτη σκέψη είναι να βάλετε την Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ σε ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών η χρήση της δεν σταματά εκεί. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε τη σε ομελέτες, κρέπες, ογκρατέν κ.ά. αλλά και σε όποια συνταγή ταιριάζει τριμμένο τυρί και απολαύστε χωρίς να στερηθείτε τη γεύση και, φυσικά, χωρίς τύψεις. Άλλωστε οι επιδόσεις σας είναι σε καλά χέρια!

Θα βρείτε τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη στα ψυγεία των σουπερμάρκετ, σε συσκευασίες των 200γρ. και 400γρ., καθώς και σε κεφάλι, στον πάγκο των τυροκομικών.

Ανακαλύψτε τα ξεχωριστά οφέλη της Ζεμύθας αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων της ΗΠΕΙΡΟΣ στην ιστοσσελίδα: www.epiros.gr

* Στα 100 γρ. προϊόντος
** 20γρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δύναμη… δίνει χρόνια!
Τα οφέλη της προπόνησης ενδυνάμωσης στην υγεία του ανθρώπου
Pasta salad
Σαλάτα ζυμαρικών με ελιές, φέτε & ρόκα
Η σωστή ένταση ανάλογα  την ηλικία!
Ο Νίκος Μαρκέας αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα για την υπομέγιστη και τη μέγιστη προσπάθεια στις μεγαλύτερες ηλικίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο