Logicom Cyprus Marathon 2020 – Ακύρωση

Ο Μαραθώνιος της Πάφου στην Κύπρου

Share

Προσοχή: Ο αγώνας έχει ακυρωθεί.

Aκολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο 22ος Logicom Cyprus Marathon* ο οποίος θα διοργανωνόταν την ερχόμενη Κυριακή 15   Μαρτίου στην Πάφο ακυρώνεται λόγω αναγκαστικής συμμόρφωσης με τα μέτρα που εξήγγειλαν σήμερα (10/03/2020) οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας  για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).
Η οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η απόφαση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας της Κυπριακής Κυβέρνησης.
Θα είμαστε σε επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

* Ακυρώνονται επίσης όλες οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Logicom Cyprus Marathon: “Marathon Expo”, “Cyprus Marathon Symposium”, “Cyprus Wine Run”.

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης για τον Logicom Cyprus Marathon 2020:

«Τα τελευταία χρόνια είναι αξιοσημείωτη η αύξηση του αθλητικού τουρισμού σ’ όλο τον κόσμο ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο διοργανώνονται πλέον πολλές εκατοντάδες Μαραθώνιοι. Στους αγώνες αυτούς λαμβάνουν μέρος δεκάδες χιλιάδες δρομείς με πολλούς από αυτούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να τρέξουν στους δρόμους των αγαπημένων τους προορισμών. Εξαίρεση δε θα μπορούσε να είναι η πόλη της Πάφου και ο Logicom Cyprus Marathon ο οποίος φέτος θα διοργανωθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου και θα φιλοξενήσει όπως  κάθε χρόνο αυξημένο αριθμό δρομέων από το εξωτερικό.  

Διοργανωτής του Logicom Cyprus Marathon είναι ο αθλητικός οργανισμός ‘Running in Cyprus’. Ο ιστορικότερος Μαραθώνιος της Κύπρου διοργανώνεται εδώ και 21 χρόνια στην όμορφη, ιστορική και τουριστική πόλη της Πάφου. Τα πρώτα βήματα έγιναν το 1999 με τον τότε Cyprus Marathon να συγκεντρώνει από τον πρώτο κιόλας  Μαραθώνιο τη συμμετοχή 550 δρομέων οι οποίοι προέρχονταν από δέκα διαφορετικές χώρες. Έκτοτε έγιναν τεράστια βήματα βελτίωσης και ανάπτυξης της διοργάνωσης με αποτέλεσμα ο 21ος Μαραθώνιος (2019) να πετύχει τον αριθμό ρεκόρ των 3600 δρομέων από 50 και πλέον χώρες! Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή Άγγλων δρομέων, οι οποίοι κατέχουν την πρωτιά σε αριθμούς δρομέων από το εξωτερικό, ενώ το 2020 αναμένεται οι Άγγλοι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τους 1000. Επίσης αξιοσημείωτες είναι οι συμμετοχές από το Ισραήλ, την Ρωσία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Γερμανία. Η κορυφαία αυτή αθλητική εκδήλωση έχει πλέον καταστεί πόλος έλξης τόσο των Κύπριων όσο και των ξένων δρομέων. Η τουριστική προσέλκυση  δρομέων και επισκεπτών στην Πάφο είναι αποτέλεσμα της θετικής εικόνας και του υψηλού επιπέδου διοργάνωσης του Logicom Cyprus Marathon όπως επίσης και της πόλης της Πάφου που προσφέρει πολύ υψηλών προδιαγραφών αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρετικό επίπεδο ξενοδοχειακών υπηρεσιών, καθώς επίσης ιστορία και πολιτισμό.

Ο Logicom Cyprus Marathon είναι μετρημένος, πιστοποιημένος και αναγνωρισμένος από τους AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) και IAAF (International Association of Athletics Federations) ενώ προβάλλεται και στο αθλητικό καλεντάρι της τοπικής Ομοσπονδίας ΚΟΕΑΣ. Παράλληλα, ο Logicom Cyprus Marathon πέραν του Μαραθώνιου συμπεριλαμβάνει ακόμη τρεις αγώνες: τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. και τον οικογενειακό και  φιλανθρωπικό αγώνα 5 χλμ. Οι πολύ υψηλές προδιαγραφές του Μαραθωνίου μαζί με τους παράλληλους αγώνες αποτελούν πόλο έλξης των Κύπριων και ξένων δρομέων και σαν αποτέλεσμα οι διαθέσιμες θέσεις σχεδόν σε όλους τους αγώνες εξαντλούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αποτελεί πλέον εθνικής σπουδαιότητας διοργάνωση και το σημαντικότερο αθλητικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός για την πόλη της Πάφου και ένα από τα σημαντικότερα για την Κύπρο ολόκληρη. Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη μεγάλη βοήθεια του μέγα χορηγού, Logicom, μια εταιρεία κολοσσός με βάση την Κύπρο και γραφεία σε άλλες χώρες. Μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου οι εγγραφές στους διάφορους αγώνες είναι εγγυημένες ενώ μετά από αυτήν την ημερομηνία οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στους διάφορους αγώνες.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: www.LogicomCyprusMarathon.com».