18ος Άκτιος Δρόμος

01-10-2017: Για 18η φορά θα πραγματοποιηθεί Ημιμαραθώνιος Δρόμος στη Βόνιτσα.

Share

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 18ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος.

Ακολουθεί η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα:

“Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, διοργανώνουν τον 18o Ημιμαραθώνιο  «Άκτιο Δρόμο».

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τους παρακάτω όρους:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: 18ος  Ημιμαραθώνιος  Άκτιος  Δρόμος – μήκους 21,098 χλμ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή  01  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Άκτιο – Βόνιτσα
Εκκίνηση: 9:15 π.μ., από Οικισμό Άκτιο – (Είσοδος Αεροδρομίου)
Τερματισμός: Πλατεία Δημαρχείου, Βόνιτσας.
Μέγιστη διάρκεια αγώνα: 3 ώρες.

Διαδρομή: Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.
Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα γίνει με την υποστήριξη του Α.Τ. Βόνιτσας (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός). Καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, των Νοσοκομείων Πρέβεζας – Λευκάδας και το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, τα οποία θα είναι σε επιφυλακή και με την παρουσία δύο αυτοκινήτων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για τις ανάγκες των αθλητών-τριών.
Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 1.000μ. για μαθητές-τριες της B’-Γ’- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και στην διαδρομή των 5.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Η εκκίνηση και ο Τερματισμός των μαθητών-τριών αγώνων θα γίνει στην πόλη της Βόνιτσας.

Εκκίνηση: Από την αφετηρία (Πλατεία Δημαρχείου) Οι μαθητές-τριες θα περάσουν περιμετρικά πίσω από το Κάστρο. Ο  Τερματισμός: στην Πλατεία Δημαρχείου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται :
α) Η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ.
Για αθλητές – αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ  επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1998 και μεγαλύτεροι-ες).
β) Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές-τριες της  Β’-Γ´-Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και των 5.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα..

Γ) Η συμμετοχή έχει οικονομική επιβάρυνση 10 ευρώ για την διαδρομή των 21 χιλ. και για οποιαδήποτε μετακίνηση πραγματοποιηθεί με τα λεωφορεία που θα μισθώσει το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ανεξαρτήτου διαδρομής.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ :
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι-ες  αθλητές-τριες, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της ΓενικήςΚατάταξης
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια  και διπλώματα.  
– Σε όλους τους αθλητές-τριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα και μπλουζάκι με το λογότυπο του 18ου Άκτιου Δρόμου.
(Χρηματικά έπαθλα δεν προβλέπεται να δοθούν στους φετινούς νικητές-τριες.
 Στους νικητές-τριες του 18ου Άκτιου Ημιμαραθωνίου, των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση.
 Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι-ες βραβευμένοι-ες της Γενικής Κατάταξης.
Θα δοθεί ειδική διάκριση, ανεξαρτήτου ηλικίας, στους (3) πρώτους νικητές-τριες, που είναι δημότες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Εγγραφές για τον «18ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο» θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Με οnline εγγραφή: Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα πατώντας εδώ και με  αποστολή της έντυπης δήλωσης: στο email: [email protected] ή με fax: 26430 22232,  μέχρι  και την Παρασκευή   29 Σεπτεμβρίου  2017.

Πληροφορίες στο website: aktiosdromos.blogspot.gr και kekomekada.org

Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει έως και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας τους και παραδώσουν αυτή στη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.  Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους  με ομαδική εγγραφή  χρησιμοποιώντας τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ: 26430- 22232(εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00π.μ. έως και 14:00μ.μ., στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ. μαθητών-τριών της Β’-Γ´-Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και για τα 5.000μ., θα γίνονται στα Γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας μέχρι και Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου των 1.000μ. και 5.000μ,  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017,  στην κα Μαλάμου Βασιλική και στην Φερεντίνου Αλέκα, στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής  υγείας τους.”

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη πατώντας εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma City Run Piraeus
19-10-2014: Η εταιρεία Puma σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά διοργανώνει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την ονομασία Puma City Run Piraeus.
10ος Λαικός Αγώνας Δρόμου Χιλιομοδίου
21-4-2017: Για 10η χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο Λαικός Αγώνας Δρόμου Χιλιομοδίου.
10ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού "Αυτισμός Ελπίδα"
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο