6ος Δρόμος Κάσσιου Δία

17-4-2016: Για έκτη φορά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας με την ονομασία “Κάσσιος Δίας” στην πανέμορφη Κασσιόπη της Κέρκυρας

Share

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιόπης διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 τον 6ο αγώνα ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία “Δρόμος Κάσσιου Δία”.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

6ος Δρόμος ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ, 17 Απριλίου 2016.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιόπης διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου τον 6ο  αγώνα (23 χλμ) ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ» στην Κασσιόπη 32χ.λ.μ. Β.Α. από την πόλη της Κέρκυρας.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 5 χ.λ.μ., καθώς και 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.
Ο αγώνας ακολουθεί μια απαιτητική διαδρομή 1100μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, παλιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Η πυκνή βλάστηση οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά.
Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο δημοτικό σχολείο της Κασσιόπης και η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής, (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιόπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλης.
Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα μας στο site www.kassiosdias.gr.
τηλ. επικοινωνίας 6972837021.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 15-1-2016 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10-4-2016, μια εβδομάδα πριν τον αγώνα.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:624:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τρίαθλο έχει την τιμητική του
To δεύτερο τρίαθλο της σειράς της Transition Sports Team πηγαίνει στην ορεινή Κορινθία. Έτσι στις 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Δόξα Κορινθίας ο αγώνας “Λίμνη Δόξα Sprint Distance Triathlon” που θα περιλαμβάνει τις “γρήγορες” αποστάσεις σε όλα τα αθλήματα του τριάθλου.
12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων - Ioannina Lake Run
22/23-9-2018: Αγώνες 30, 10 & 5 χλμ. στα Ιωάννινα
Αγώνας Αλληλεγγύης και προσφοράς - Έλος Αγυιάς
Αγώνας με κοινωνικό περιεχόμενο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο