Αγώνας στην Κρήτη

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες. Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

Share

18ος Δρόμος Μονής Κουδουμά Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Η Μονή Κουδουμά βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω της διάσχισης των Αστερούσιων όρεων. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία, εορτάζει στις 15 Αυγούστου ενώ τελείται πανήγυρης και στις 10 Ιουλίου όπου τιμώνται οι Άγιοι που έχτισαν το μοναστήρι, μοναχοί Παρθένιος και Ευμένιος. 

Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες.

Η αφετηρία για τους δρομείς δόθηκε υπό τον ήχο της καμπάνας της εκκλησίας των Στερνών στις 10:05 το πρωί. Οι πεζοπόροι και ποδηλάτες ξεκινούσαν από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι και λίγο μετά τις 09:00 ενώ αρκετοί δε δίστασαν να κάνουν την διαδρομή και αντίστροφα.

Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

Μετά την ολοκλήρωση των τερματισμών ακολούθησε νηστίσιμο γεύμα που πρόσφερε το μοναστήρι με φασολάδα, ταραμά, ελιές, μπακαλιάρο, πατάτες και κρασί.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πλούσια δραστηριότητα στην Κύπρο
Ο Σύλλογος Δρομέων Κύπρου “Περικλής Δημητρίου” συνεχίζει την προσπάθειά του για περαιτέρω διάδοση του τρεξίματος στην Μεγαλόνησο, συνδιοργανώνοντας και με άλλους φορείς αρκετούς λαϊκούς αγώνες δρόμου.
Ανακαλύψτε τις trail διαδρομές της Ελλάδας
Έχει χαρακτηριστεί ως η «μικρή Ελβετία» της Ελλάδας. Το μοναδικό τοπίο της Ελάτης Τρικάλων φιλοξενεί τελευταίο, και κατά συνέπεια, σπουδαιότερο αγώνα του Mountain Bike & Run Cup 2009.
Δημητράκης και Μιχαήλοβα στη Σητεία!
Με επιτυχία διοργανώθηκε ο πρώτος αγώνα της σειράς “Γύροι Πόλεων” του ΣΕΓΑΣ στην πόλη της Σητείας την Κυρική. Στον αγώνα των ανδρών μεγάλος νικητήσ ήταν ο Ανδρέας Δημητράκης που σημείωσε 16:14 αφήνοντας δεύτερο τον Γιώργο Μίνο και τρίτο τον Κώστα Νακόπουλο. Στον αγώνα των γυναικών πρώτη ήταν η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα σε 11.48 με τις Μαρία Παρδαλού και Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο να ακολουθούν. Δείτε περισσότερα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο