Καραβασίλης και Ροδόπουλος νικητές στον Αέθλιο

Share
Βλάσης Καραβασίλης & Νίκος Ροδόπουλος στον Αέθλιο 2021

Με νικητές τους Βλάσση Καραβασίλη και Νίκο Ροδόπουλο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας υπεραπόστασης Αέθλιος από την Αρχαία Νεμέα στο Λεβίδι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολουθεί το δελτίο του ΑΠΣ Τελμησσού Μαραθώνος:

«Ο Αέθλιος στην μυθολογία ήταν ο πρώτος μυθικός βασιλιάς της Αρχαίας Ήλιδας, γιος του Δία ή του Αιόλου και της Πρωτογένειας. Από το όνομα του προέρχονται οι λέξεις αθλητής-άθλος καθορίζοντας για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπερνά τις φυσικές του δυνάμεις.

Ένας ξεχωριστός αγώνας με ιστορική σημασία συνδέοντας τα δυο σπουδαία αρχαία στάδια, το αρχαίο στάδιο της Νεμέας και το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας στον υπερμαραθώνιο δρόμο των 180 χλμ.

Η διαδρομή που ακολουθούν οι συμμετέχοντες αθλητές και στους δυο αγώνες, των 62 χλμ και των 180χλμ κατά προσέγγιση ήταν οι αρχαίες διαδρομές συνδέοντας έτσι την ιστορία.

Βλάσης Καραβασίλης & Νίκος Ροδόπουλος στον Αέθλιο 2021

Δύσκολοι αγώνες, απαιτητικοί λόγω των υψομετρικών καθώς και των δασικών χωμάτινων διαδρομών έχοντας και διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχές ξένων και σπουδαίων αθλητών.
Σε όλη τη διαδρομή δεσπόζουν πανέμορφα γραφικά χωριά, με ατελείωτα δασικά σημεία αλλά και ιστορικά στοιχεία.

Ο αγώνας που διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια από το Διεθνή Σύλλογο Αγώνων Υπεραποστάσεων, με τη βοήθεια φορέων και εθελοντών μετατέθηκε λόγω της πανδημίας από το Μάιο, μήνα διοργάνωσής του, στις 2-3 Ιουλίου και με ώρα εκκίνησης 14:30μμ. Δυστυχώς αυτό δυσκόλεψε μαζί με τις υψομετρικές διαφορές υπερβολικά όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, τόσο αυτούς που συμμετείχαν στον Αέθλιο δρόμο 62χλμ αλλά προπάντων αυτούς που συμμετείχαν στον Ολύμπιο δρόμο 180χλμ.

Ο Βλάσης Καραβασίλης έχοντας μακροχρόνια εμπειρία στις υπεραποστάσεις με διακρίσεις  καθώς και τέσσερις συμμετοχές στον συγκεκριμένο αγώνα των 62 χλμ, έχοντας λάβει την πρώτη θέση, αλλά και την πρώτη θέση το 2004 στον Ολύμπιο δρόμο 186χλμ τότε και με χρόνο πολύ καλό, έτσι και στον φετινό αγώνα των 62 χλμ τερμάτισε μαζί με τον φίλο του και συναθλητή εξίσου πολύ δυνατό αθλητή με πολλές διακρίσεις σε αγώνες βουνού καθώς και σε υπεραποστάσεις Νίκο Ροδόπουλο λαμβάνοντας μαζί την πρώτη θέση στην γενική με χρόνο 5:52.
Ο Βλάσης Καραβασίλης πριν δυο εβδομάδες είχε τρέξει και είχε τερματίσει νικητής σε ακόμη έναν δύσκολο αγώνα 65 χλμ στα Κάστρα της Ρούμελης!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην αγαπητή σε όλους μας υπέρμαραθωνοδρόμο Μαρία Σταμούλη, που τερμάτισε άνετα και εκείνη-  μετά από τη συμμετοχή της πριν δυο εβδομάδες στο δύσκολο αγώνα 65 χλμ Κάστρα της Ρούμελης- τον Αέθλιο δρόμο 62χλμ λαμβάνοντας την 28η θέση με χρόνο 9:11!

Στον αγώνα των 180χλμ Ολύμπιος δρόμος ο αγαπητός μας φίλος συναθλητής και μέλος του Τελμησσού Χρήστος Χριστοδούλου δεν κατάφερε δυστυχώς να συνεχίσει την προσπάθεια του και σταμάτησε στο Λεβίδι στα 62χλμ. Άξιος πάντα όμως και δυνατός!

Σε αυτούς τους αγώνες με όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες και με όλες τις δυσκολίες της διαδρομής σημασία έχει η συμμετοχή και όλη η προσπάθεια αλλά πάνω από όλα προέχει η υγεία μας!

Πολλά πολλά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά σε όλους τους δρομείς και σε αυτούς που τερμάτισαν αλλά και σε αυτούς που για κάποιο λόγο διέκοψαν τον αγώνα.
Μοναδικές εμπειρίες, μοναδικές στιγμές σε δύσκολους αγώνες, είναι κατάθεσης ψυχής!».

Δείτε περισσότερα νέα του συλλόγου στο http://www.telmissos.gr/

Βλάσης Καραβασίλης στον Αέθλιο 2021

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων σε Βιέννη και Θεσσαλονίκη
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο