Τέλος εποχής για τον Ράιαν Χολ

Ο πιο γρήγορος λευκός μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών έβαλε τέλος στην επαγγελματική δρομική του καριέρα

Share

Ένας από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, και ο ταχύτερος λευκός, ο Ράιαν Χολ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό επαγγελματική δράση.

Ο 33χρονος Αμερικάνος ο οποίος έχει ρεκόρ 2:04:58 ενώ έχει λάβει μέρος δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την “επαγγελματικη” προπόνηση. Ο λόγος; Όπως δήλωσε ο ίδιος, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό του δεν του επιτρέπουν να προπονείται όπως θέλει ενώ δεν δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό του να επανέρχεται μετά από κάθε προπόνηση.

Μάλιστα, αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα από τότε που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ όμως κάτι τέτοιο δεν τον εμπόδισε να σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ο Χολ έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο το 2007 στο Λονδίνο σε επίδοση 2:08:24 αφού προερχόταν από τις μεγάλες αποστάσεις του στίβου καθώς ασχολιόταν με τον πρωταθλητισμό από 13 ετών ενώ διακρινόταν σε υψηλό επίπεδο από τα 17 του χρόνια. Κορυφαία στιγμή φυσικά για τον ψηλόλιγνο δρομέα, το 2011 όταν στον Μαραθώνιο της Βοστόνης σημείωσε το ασύλληπτο 2:04:58 καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Πλέον θα αφοσιωθεί με την προετοιμασία της γυναίκας του, Σάρα Χολ, την οποία και προπονεί, αφού και εκείνη είναι δρομέας και επιθυμεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μαζί με τη σύζυγο του έχουν υιοθετήσει 4 παιδιά από την Αιθιοπία και τα οποία μεγαλώνουν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Στις μεγάλες του επιτυχίες συγκαταλέγεται και το εθνικό ρεκόρ που κατέχει στον ημιμαραθώνιο με 59:43 ενώ έχει ακόμα 28:07.93 στα 10.000 μ. και 13:16.03 στα 5.000μ.

Η επίδοση του στον μαραθώνιο αποτελεί φυσικά την καλύτερη από Αμερικάνο δρομέα όλων των εποχών όμως σημειώθηκε στη Βοστόνη, της οποίας η διαδρομή δεν πληροί της προϋποθέσεις αναγνώρισης ρεκόρ επομένως δεν αναγνωρίζεται ως εθνικό ρεκόρ.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο