Ο Αγέλε Αμπσίρο επιστρέφει στο Ντουμπάι

Κορυφαίες συμμετοχές στον 2016 Standard Chartered Dubai Marathon

Share

Μετά από 4 χρόνια επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος. Ο 25χρονος, πλέον, Αιθίοπας Αγέλε Αμπσίρο θα τρέξει και πάλι στον Διεθνή Μαραθώνιο του Ντουμπάι, 2016 Standard Chartered Dubai Marathon, σε μία διαδρομή στην οποία πριν από 4 χρόνια είχε σημειώσει ρεκόρ διαδρομής αλλά και την καλύτερη επίδοση πρωτοεμφανιζόμενου μαραθωνοδρόμου με 2:04:23.

Από τότε μετρά δύο πολύ καλά πλασαρίσματα στον μαραθώνιο του Λονδίνου αφού το 2014 είχε βγει τρίτος και το 2013 τέταρτος, όμως δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει το προσωπικό του ρεκόρ.

Έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στο μαραθώνιο του Ντουμπάι όπου η διαδρομή είναι ιδανική για ρεκόρ, με χαρακτηριστικό το γεγονός πως το 2013 πέντε δρομείς έτρεξαν σε χρόνους κάτω απο το 2:05!

Μεγάλος αντίπαλος για τον Αμπσίρο θα είναι ο συμπατριώτης του Τσεγκάγιε Κεμπέντε, δύο φορές νικητής στο Λονδίνο αλλά και αρκετοί ακόμα Αφρικανοί δρομείς.

Ο Μαραθώνιο του Ντουμπάι πραγματοποιείται παραδοσιακά ημέρα Παρασκευή (ημέρα αργίας για τους Μουσουλμάνους) και φέτος θα λάβει χώρα στις 22 Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιο σοκ με τον θάνατο της Agnes Tirop
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των αποστάσεων, Agnes Tirop, βρέθηκε δολοφονημένη με βάναυσο τρόπο στο δωμάτιο της, πιθανότατα από το σύζυγο της.
Μαραθώνιος Βοστόνης 2021: Οι 3 ηρωίδες
Ένα βίντεο που θα θυμάστε για πάντα. Δείτε πώς 3 δρομείς πήραν στα χέρια μία τραυματισμένη δρομέα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης 2021.
Back to Top