Ο Λανς Άρμστρονγκ έτρεξε (και κέρδισε) σε ορεινό αγώνα δρόμου

Ο πολυσυζητημένος πρώην πρωταθλητής της ποδηλασίας κέρδισε αγώνα trail running απόστασης 35 χλμ.

Share

Είναι από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα στον χώρο του αθλητισμού. Ο Λανς Άρμστρονγκ βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ, και κάποια στιγμή ίσως ακόμα πιο χαμηλά, αρχικά λόγω των σπουδαίων αθλητικών του κατορθωμάτων, και στη συνέχεια με την εμπλοκή του σε σκάνδαλα ντόπινγκ.

Πλέον όχι μόνο έχει χάσει τα πάντα αλλά αποτελεί και αποδιοπομπαίο τράγο για πολλούς στον αθλητικό χώρο. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να λάβει μέρος την περασμένη Κυριακή σε έναν αγώνα βουνού απόστασης 35 χλμ., στο πλάισιο της διοργάνωσης Woodside Ramble στo Πάρκο Χουνταρτ της Καλιφόρνια, τον οποίο μάλιστα και κέρδισε με διαφορά περίπου δύο λεπτών από τον δεύτερο.

Το σχόλιο του στο twitter λίγη ώρα αργότερα θύμισε αρκετά τον… παλιό καλό Άρμστρονγκ αφού συνδυάσε για μία ακόμα φορά τον πόνο με την ευχαρίστηση: “Δεν θυμάμαι πόσο καιρό είχα να διασκεδάσω τόσο υποφέροντας για τρεις ώρες” ανέφερε στο τιτίβισμά του.

Η παρουσία του στον αγώνα έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα. Πολλοί κατακεράυνωσαν τον ίδιο για τη συμμετοχή του και τους διοργανωτές που του την επέτρεψαν, προβάλλοντας όχι μόνο την αποδεδειγμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών αλλά και άλλες εξωαγωνιστικές και κατακριτέες δράσεις του που δυσφημούν, κατά τους επικριτές του, τον αθλητισμό. Αντίθετα, άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του να τρέχει σε αγώνες, αφού ακόμα μπορεί μάλιστα να τους κερδίζει, και θεώρησαν “ευχάριστη” την επιστροφή του σε αθλητικές δράσεις.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει κάνει έως τώρα κάποιο σχόλιο. Θυμίζουμε όμως πως αν και κορυφαίος ποδηλάτης στις μέρες του, συμμετείχε από παλιά σε αγώνες δρόμου αφού μετρά δύο συμμετοχές στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης το 2006 και το 2007 και μία σε αυτόν της Βοστόνης το 2008 αλλά και αρκετές ακόμα συμμετοχές σε μικρότερες αποστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο