Ένας αγώνας δρόμου κάτω απ’ τη Γη

Διαβάστε την εμπειρία μίας φίλης του RUNNER που συμμετείχε σε αγώνα στις γραμμές του μετρό της Λισαβόνας

Share

Η δρομέας Rosa Delgado ήταν μία από τους 100 τυχερούς που έλαβε μέρος στον ξεχωριστό αγώνα Discovery Underground Lisbon στις γραμμές του μετρό της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί την εμπειρία της.

“Ένας διαφορετικός αυτή τη φορά αγώνας διοργανώθηκε από το Discovery Channel, το Discovery Underground Λισαβόνας, στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Διαφορετικός, αφού η διαδρομή των 10 χλμ. ήταν κάτω από τη γη, στη γραμμή του μετρό της Λισαβόνας που οδηγεί από το κέντρο της πόλης και τον σταθμό Sao Sebastiao προς το αεροδρόμιο.

Η ομάδα Discovery Max έχει ήδη διοργανώσει άλλους δυο παρόμοιους αγώνες, ένα στη Μαδρίτη και ένα στη Βαρκελώνη πέρυσι.
Οι διοργανωτές δέχτηκαν πάνω από 20.000 αιτήσεις συμμετοχής, ενώ επιλέχτηκαν 100 δρομείς μετά από αξιολόγηση του σχετικού ιστορικού και της… «τρέλας» του κάθε υποψηφίου.

Η εκκίνηση δόθηκε με το κλείσιμο του μετρό, δηλαδή στις 2:30 τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Δέκα ομάδες με 10 δρομείς η κάθε μια, όλοι τους φορώντας υποχρεωτικά το ειδικό προστατευτικό κράνος.

Η διαδρομή καθόλου εύκολη: οι γραμμές στενές, και δύσκολη η προσπέραση, ειδικά όταν οι δρομείς περνούσαν από κάποιον από τους σταθμούς. Ζέστη και υγρασία. Χωρίς επαρκή καθαρό αέρα. Εμπόδια που έπρεπε να πηδήσουν, μια διαδρομή με ανηφόρες και κατηφόρες. Ο τερματισμός ακόμα πιο δύσκολος, πιο απαιτητικός, καθώς τα τελευταία 3 χλμ. προσέφεραν μόνο ανηφόρα.

Όταν πλησίαζαν τον τερματισμό φάνηκε πραγματικά «φως στο τούνελ». Η συγκίνηση των δρομέων ήταν μεγάλη. Ολοκλήρωσαν έναν αγώνα δύσκολο χωρίς χρονομέτρηση και τσιπάκια, χωρίς το χειροκρότημα και την εμψύχωση του κοινού, χωρίς νικητές και κατάταξη, όπου ο κάθε δρομέας έπρεπε να προσέχει το κάθε του βήμα και να είναι εκεί για τον συναθλητή του.”

*Ευχαριστούμε τη φίλη του περιοδικού και δρομέα, Ειρήνη Τσαμαδού, για την ενημέρωση και την επιμέλεια του κειμένου

[!%ARTICLE_MODULE_ID:571:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο