Επιστροφή στις νίκες για τον Μακάου

Κέρδισε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Μαραθώνιο της Φουκουόκα

Share

Ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Πάτρικ Μακάου, επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας τον Μαραθώνιο της Φουκουόκα, Fukuoka International Open Marathon Championship, και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο 30χρονος Κενυάτης μπορεί να μην πέτυχε τόσο μεγάλη επίδοση όπως μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν όμως με 2:08:18 κατάφερε να φτάσει στη νίκη αφήνοντας σημαντικούς αντιπάλους πίσω του και δείχνοντας πως επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις.

Ένας από αυτούς ήταν και ο νυν κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Ντένις Κιμέτο, ο οποίος εγκατέλειψε πολύ νωρίς στον αγώνα, αφού έδειξε να πονά στους οπίσθιους μηριαίους του δεξιού του ποδιού, και προβλημάτισε αφού είχε εγκαταλείψει και πριν από μερικούς μήνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνο.

Στη δεύτερη θέση, μετά από μεγάλη μάχη με τον Μακάου, ακολούθησε ο Αιθίοπας Γκέτου Φελέκε σε 2:08:31 ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Ιάπωνας Σατορου Σασάκι που πήρε την τρίτη θέση με μεγάλη επίδοση, 2:08:56.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ένα από τα κριτήρια για τη συγκρότηση της ολυμπιακής ομάδας της Ιαπωνίας, με τον Σασάκι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αυτό το καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση στην ιαπωνική πόλη είναι μία από τις παλαιότερες και φέτος έκλεισε τα 69 χρόνια σε μία χώρα με μεγάλη αγάπη και παράδοση στον μαραθώνιο. Μάλιστα, πριν από 34 χρόνια στον συγκεκριμένο αγώνα ο Αυστραλός Ρομπ Ντε Κοστέλα είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, για εκείνη την εποχή, με 2:08:18, ακριβώς την ίδια επίδοση που πέτυχε την Κυριακή ο Μακάου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο