Nέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile

Καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον πιο… περίεργο αγώνα!

Share

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες ένα ξεχωριστό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Flotrack Beer Mile World Championship, ενός αγώνα απόστασης ενός μιλίου όπου οι δρομείς καλούνται να πιούν συνολικά 4 μπύρες κατά τη διάρκεια του!

Στον μεγάλο τελικών των ελίτ ανδρών έγινε επική μάχη με τον Καναδό Λιούις Κεντ να κερδίζει τον περσινό πρωταθλητή Κόρει Γκάλαχερ σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 4:47. Μάλιστα, η προηγούμενη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών ανήκε στον Γκάλαχερ, ο οποίος εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή έχασε και το ρεκόρ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός με τους δύο πρώτους δρομείς να παλεύουν μέχρι τέλους για την πρώτη θέση και να σημειώνουν και οι δύο επιδόσεις κάτω απο το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το Beer Mile είναι μία παράδοση στις ΗΠΑ και πραγματοποιείται σε διάφορες πολιτείες μερικές φορές με διαφορετικούς κανόνες. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα οι δρομείς καλούνται να πίνουν ένα ολόκληρο μπουκάλι μπύρα και στη συνέχεια να τρέξουν για 400 μ. Συγκεκριμένα πρέπει να πιουν μία μπύρα πριν ξεκινήσουν και στη συνέχεια ακόμα μία μετά τα πρώτα 400μ., μετά τα 800μ. και μετά τα 1.200μ.

Οι επιδόσεις που σημείωσαν οι δύο δρόμείς πάντως κάθε άλλο παρά αργές είναι αφού αντιστοιχούν σε ρυθμούς κάτω από τα 3′ ανά χλμ.!

Δείτε εδώ τον “μεγάλο” τελικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο