Τελευταίο αντίο από τον Γκεμπρεσελασιέ

Έβαλε (οριστικό) τέλος στην καριέρα του ο αυτοκράτορας των αποστάσεων

Share
O Haile Gebrselassie

Eίναι ένας θρύλος των αποστάσεων. Ο Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές ενθουσιασμού με τις επιτυχίες του, τα ρεκόρ του και τις νίκες του. Πλέον και επίσημα, βάζει τέλος στην καριέρα του μετά από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε αθλητικά γεγονότα.

Ο “Γκέμπρε” έτρεξε τον τελευταίο του αγώνα στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στον αγώνα Great Ethiopian Run που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα μαζί με 40.000 ακόμα δρομείς και παραδέχθηκε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του ανταγωνιστική συμμετοχή σε αγώνα δρόμου.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει τον αγώνα έδωσε την εκκίνηση αποδεικνύοντας πως. Η καριέρα του αυτοκράτορα των αποστάσεων είναι πολύ δύσκολο να αποτιμηθεί. 8 φορές έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, 2 φορές χρυσός ολυμπιονίκης ενώ έχει σημειώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 27 παγκόσμια ρεκόρ σε αποστάσεις από τα 3.000 μ. έως και τον Μαραθώνιο.

Μετά τον αγώνα κι ενώ τερμάτισε ξυπόλητος δήλωσε πολύ στεναχωρημένος ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια του αλλά και όσους στάθηκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο 42χρονος σουπερσταρ των δρόμων δηλώνει πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση αφού και στο παρελθόν το έχει ξανακάνει, όμως η αγάπη του για τους αγώνες και το τρέξιμο δεν τον άφησαν. Φαίνεται όμως ότι αυτή θα είναι και η τελευταία!

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο