Η ξεχωριστή Ντέινα Κάστορ

Η ιστορία της κυρίας που έτρεξε τον μαραθώνιο σε 2:27:47 στα 42 της χρόνια!

Share

Για μία ακόμα φορά, στον πρόσφατο Μαραθώνιο του Σικάγο, έσπασε ένα ρεκόρ. Η Ντέινα Κάστορ στα 42 της τερμάτισε έναν ακόμα μαραθώνιο σε χρόνο 2:27:47, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ στην ηλικιακή κατηγορία 40-44!

Ωστόσο, η γεννημένη στη Μασσαχουσέτη τον Φεβρουάριο του 1973 μαραθωνοδρόμος κουβαλά πολύ μεγάλη ιστορία. Μεγαλύτερες της στιγμές είναι χωρίς αμφιβολία το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στον μαραθώνιο αλλά και το εθνικό ρεκόρ των ΗΠΑ στην απόσταση το 2006 με 2:19:37, που κρατά μέχρι και σήμερα. Έχει όμως και το ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο με 1:07:34 (και αυτό το 2006 στο Βερολίνο) ενώ και τα υπόλοιπα της ατομικα ρεκόρ προκαλούν τουλάχιστον τον θαυμασμό: 30:50.32 στα 10.000μ. εντός σταδίου, 14:51.62 στα 5.000μ. και 8:42.59 στα 3.000μ.

Οι νίκες της σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες στίβου αλλά και δρόμου είναι αμέτρητες με πιο σημαντικές αυτές των μαραθωνίων του Λονδίνου (2006) και του Σικάγο (2005) ενώ έχει αναδειχθεί 5 φορές πρωταθλήτρια ΗΠΑ στα 10.000μ., έχει κατακτήσει δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου και το 2006 ανακηρύχθηκε η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς από το περιοδικό Track n Field News.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι πως συνεχίζει με το ίδιο πάθος, έχοντας πλέον ως στόχους όχι μόνο τα καλά πλασαρίσματα (στο Σικάγο την Κυριακή ήταν 7η) αλλά και τα παγκόσμια ρεκόρ των ηλικιακών κατηγοριών που όμως την κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες και στη γενική κατηγορία των γυναικών. Στο Σικάγο, είχε ως στόχο το ρεκόρ και μάλιστα το πέτυχε ακολουθώντας πολύ έξυπνα περάσματα και “πιέζοντας” την κατάλληλη στιγμή.

Η δράση της όμως δεν περιορίζεται αυστηρά στους αγώνες καθώς αρκετές φορές προσπαθεί μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις να εμπνεύσει νεότερους δρομείς ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συμμετάσχει σαν “λαγός” σε διάφορους αγώνες, βοηθώντας ερασιτέχνες δρομείς να πετύχουν τους στόχους τους.

Η προσωπική της ζωή
Η Ντέινα Μισέλ Κάστορ είναι παντρεμένη με τον Άντριου Κάστορ (το επώνυμο με το οποιο πρωτοεμφανίστηκε στα αγωνιστικά δρώμενα ήταν Ντροσίν όμως μετά τον γάμο πήρε αυτό του συζύγου), με τον σύζυγό της να αποτελεί και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της καθώς είναι και ο φυσικοθεραπευτής της, ενώ έχουν μία κόρη, την Πάιπερ, ηλικίας 4 ετών.

Ζει μόνιμα στο Μάμοθ Λέικς, μία επαρχιακή περιοχή έξω από την Καλιφόρνια, την οποία η ίδια θεωρεί ως το πιο όμορφο μέρος του κόσμου.


Σε μία χαρούμενη, οικογενειακή στιγμή
(φωτό από την προσωπική της ιστοσελίδα, deenakastor.com)

*Στο παρελθόν είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερη την Κάστορ μέσα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Νατάσα Γιαννούση και είχε δημοσιευθεί στο RUNNER 20.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο