Κενυάτης ετών 41 ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου του Πεκίνου

Δείτε τους νικητές του International Beijing Marathon

Share

Ο 41 ετών Μαρίκο Κιπτσούμπα από την Κένυα ήταν ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου του Πεκίνου, International Beijing Marathon που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή για 35η φορά. Ο Κιπτσούμπα που έχει ατομικό ρεκόρ 2:06:05 εκθρόνισε του Αιθίοπες αντιπάλους του οι οποίοι πρώτευαν στην κινέζική πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια και με 2:11:00 έφτασε στη νίκη. 

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Αιθίοπας Μπερχάνου Σιφεράου, δρομέας με το καλύτερο ατομικό ρεκόρ από τους συμμετέχοντες (2:04:48) ενώ τρίτος ήταν ο Γιραμάου Ζιβάβου από τη Ζιμπάμπουε, ο οποίος ήταν 15ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στις γυναίκες, η Μπετελέμ Μόγκες από την Αιθιοπία ήταν η μεγάλη νικήτρια με επίδοση 2:27:31 μετά από μεγάλη μάχη με τη συμπατριώτισσά της Αμπεμπέχ Άφεγορκ η οποία στα τελευταία χιλιόμετρα υποχώρησε και τελικά τερμάτισε δεύτερη σε 2:29:12. Τρίτη ήταν η Σιν Γιονγκ Σαν από την Β. Κορέα σε 2:31:31.

Στον αγώνα συμμετείχε και η Κινέζα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των 20 χλμ. βάδην Λιού Χονγκ η οποία τερμάτισε ένατη σε 2:51:23.

Ο Κιπτσούμπα δεν είναι ο μοναδικός Κενυάτης που πρωταγωνιστεί σε διεθνείς μαραθωνίους μετά τα 40. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι και ο Kένεθ Μουνγκάρα ο οποίος είχε κερδίσει τον μαραθώνιο του Μιλάνου την περασμένη άνοιξη ενώ έχει πολύ καλά πλασαρίσματα και σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις. Και οι δύο δείχνουν ότι ο μαραθώνιος είναι αγώνισμα για όλες τις ηλικίες!

(Φωτό: Li Ming)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο