Την Κυριακή το Βερολίνο

Με κορυφαίες συμμετοχές και χιλιάδες δρομείς πραγματοποιείται την Κυριακή 27/9 ο 42ος Μαραθώνιος Βερολίνου

Share

O γρηγορότερος μαραθώνιος του κόσμου πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή και όπως είναι λογικό τραβά όλα τα βλέμματα των φίλων του τρεξίματος και όχι μόνο. Ο ΒΜW Berlin Marathon, ο μαραθώνιος της πόλης του Βερολίνου, παίρνει εκκίνηση για 42η φορά το πρωί της Κυριακής 27/9 με πάνω από 40.000 συμμετοχές αλλά και κορυφαίους δρομείς που θα κυνηγήσουν όχι μόνο τη νίκη αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι Κενυάτες Τζόφρι και Εμμάνουελ Μουτάι με ατομικά ρεκόρ 2:03:03 και 2:03:13 αντίστοιχα αποτελούν σίγουρα δύο από τα μεγάλα φαβορί, ενώ ο συμπατριώτης τους και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5.000μ. Έλιουντ Κιπτσόγκε μετά την επικράτηση του στον London Marathon την περασμένη άνοιξη βάζει πλώρη και για τη νίκη στο Βερολίνο. Μάλιστα, ο Κιπτσόγκε σημείωσε στο Λονδίνο επίδοση 2:04:42 και αν βρεθεί στην ίδια κατάσταση τότε στην “πίστα” του Βερολίνου ίσως σημείωσει μία σπουδαία επίδοση – γιατί όχι και παγκόσμιο ρεκόρ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στη γερμανική πρωτεύουσα έχουν σημειωθεί όχι ένα ούτε δύο αλλά συνολικά 10 παγκόσμια ρεκόρ, επτά στους άνδρες και τρία στις γυναίκες με τελευταίο αυτό του Ντένις Κιμέτο μόλις πέρυσι με 2:02:57!

Στις γυναίκες, η Γκλάντις Τσερόνο με ρεκόρ 2:20:03, η Αμπέρου Κεμπέντε (2:20:20), νικήτρια στο Βερολίνο το 2010 και το 2012 και η Μεσερέτ Χαϊλού (2:21:09) από την Αιθιοπία προβάλλουν ως τα μεγαλύτερα φαβορί και λογικά αν βρεθούν σε καλή μέρα ίσως δούμε επιδόσεις κάτω από το 2:20.

Οι συμμετοχές όπως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, έχουν κλείσει εδώ και πολλούς μήνες με δρομείς να έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη για να ζήσουν την εμπειρία του Berlin Marathon. Φυσικά δεν είναι λίγοι και οι Έλληνες που θα αγωνιστούν για των οποίων τα αποτελέσματα θα ενημερωθείτε από το www.runnermagazine.gr

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και τρεις Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Ο λόγος για τις Σοφία Ρήγα και Ράνια Ρέμπουλη αλλά και τον Χριστόφορο Μερούση οι οποίοι θα κυνηγήσουν ένα ατομικό ρεκόρ και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο ΒMW Berlin Marathon είναι ο 5ος αγώνας της σειράς World Marathon Major που περιλαμβάνει τους καλύτερους μαραθωνίους του κόσμου με τους νικητές να κερδίζουν πολύ πλούσια βραβεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο