Ένας απίθανος μικρός

Πολύ μεγάλες επιδόσεις από τον 14χρονο αδερφό του Νορβηγού 1.500άρη Ηenrik Ingerbrigtsen

Share

Ο Ηenrik Ingerbrigtsen είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 στα 1.500μ. που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά μέσα στους κορυφαίους στον κόσμο στο αγώνισμα. Μάλιστα, ο 24χρονος Νορβηγός που έτρεξε για πρώτη φορά την απόσταση των 1.500 μ. κάτω από το 3:40 στα 19 του χρόνια, κατάφερε να φτάσει το εθνικό ρεκόρ της χώρας του στο 3:31.46, ενώ ήταν 5oς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Kαι όλοι πίστευαν πως ο “μεγάλος” είναι ο ταλαντούχος της οικογένειας…

Ο Jacob Ingerbrigtsen είναι ο μικρότερος αδερφός του Henrik ο οποίος βαδίζοντας στα χνάρια του αδερφού του έχει καταφέρει, μόλις στα 14 του (θα κλείσει τα 15 στις 19/9), όλον τον κόσμο του στίβου να μιλάει για αυτόν. Κι αυτό γιατί τη φετινή σεζόν σημείωσε εξωφρενικές για την ηλικία του επιδόσεις στα αγωνίσματα των μεσαίων αποστάσεων αποδεικνύοντας πως σίγουρα το γονίδιο της οικογένειας Ingerbrigtsen είναι πολύ… δυνατό!

Ο μικρός Jacob το καλοκαίρι έτρεξε τα 1.500 μ. σε 3:48.37, τα 3.000μ. σε 8:25.90 και τα 1.500μ. με φυσικά εμπόδια σε 4:15.80 ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο σε αγώνες ση Νορβηγία έτρεξε τα 800 μ. σε 1:52.60, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην απόσταση (στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, ωστόσο, η επίσημη απόσταση είναι τα 600μ.).

Oι επιδόσεις του νεαρού Νορβηγού είναι εντυπωσιακές για την ηλικία του και δείχνουν πως σίγουρα έχει πλούσιο ταλέντο. Ας ελπίσουμε να είναι υγιής και να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και – ποιος ξέρει;- ίσως δούμε και πάλι έναν λευκό δρομέα να πρωταγωνιστεί στις μεσαίες αποστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο