Ωραίες κούρσες στο 5th Avenue Mile

Δείτε τι έγινε στον πιο διάσημο αγώνα μιλίου!

Share

Η ξακουστή 5η λεωφόρος της Νέας Υόρκης διοργανώνει παραδοσιακά εδώ και 35 χρόνια τον δικό της αγώνα 1 μιλίου (1.608 μ.) όπου πραγματοποιούνται πολλές κούρσες τόσο για elite δρομείς και βετεράνους υψηλού επιπέδου όσο και για ερασιτέχνες δρομείς.

Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 6.322 (υπάρχει όριο συμμετοχών άλλωστε) με πολύ κόσμο να απολαμβάνει έναν γρήγορο αγώνα στον πιο κεντρικό και “πλούσιο” δρόμο του Μανχάταν, πλάι μάλιστα σε σπουδαία ονόματα των αποστάσεων όπως ο Μπέρναρντ Λάγκατ, η Τζένι Σίμπσον κ.ά.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Νεοζηλανδός Νικ Γουίλις στους άνδρες με χρόνο 3:54.8 και η Τζένι Σίμπσον στις γυναίκες με 4:29.0. Και οι δύο είχαν σημαντικούς αντιπάλους να αντιμετωπίσουν όμως κατάφεραν να φτάσουν στις νίκες με τον Γουίλις να κατακτά την πρωτιά για 3η φορά στην καριέρα του κάτι που μόνο ακόμα 2 δρομείς έχουν καταφέρει. Ο 32χρονος Νεοζηλανδός που στο πρόσφατο παγκόσμιο δεν κατάφερε να πάρει ένα μετάλλιο μένοντας έκτος, στη Νέα Υόρκη έδειξε τις δυνάμεις του ανεβάζοντας στροφές μετά τα 800 μ. φτάνοντας σε μία σχετικά άνετη νίκη με τον Βρετανό Οχάρα και τον Νορβηγό Ίνγκερμπίστερ να τον ακολουθούν.

Όσον αφορά τη Σίμπσον αυτή ήταν η 4η φορά που καταφέρνει να κερδίσει, κάτι που καμία άλλη γυναίκα δεν έχει πετύχει. Φυσικά, για να γίνει αυτό χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ένα πολύ δυνατό φίνις αφήνοντας μόλις για λίγα εκατοστά πίσω της τη συμπατριώτισσά της Σάνον Ροουμπέρι. 

Εκτός όμως από τους elite ιδιαίτερα εντυπωσιακοί είναι και οι αγώνες των masters (βετεράνοι) καθώς συμμετέχουν δρομείς πιο… προχωρημένης ηλικίας που όμως σημειώνουν αξιοζήλευτες επιδόσεις. Πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν ο νικητής της κατηγορίας 40-49, ο 49χρονος Nεοζηλανδρός Σιν Γουέιντ (φωτό), που τερμάτισε το μίλι σε 4:24 μία επίδοση που αντιστοιχεί σε έναν ρυθμό κοντά στο 2:45/χλμ.! Φυσικά ο Γουέιντ υπήρξε πολύ καλός μαραθωνοδρόμος με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Στον αγώνα κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος και αρκετοί celebrities αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Φέτος ήταν η σειρά του Kαναδού δημοσιογράφου και συγγραφέα Μάλκολμ Γκλάντγουελ (δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα μας όμως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχει μεγάλο κοινό), ο οποίος όχι απλά συμμετείχε αλλά σημείωσε και έναν πολύ καλό χρόνο, 5:03, στα 48 του χρόνια!


Ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ

(Φωτογραφίες: Victah photorun.net)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο