Απάντηση της Radcliffe στις “κατηγορίες”

Μαινόμενη η Βρετανίδα για τα δημοσιεύματα που την “φωτογράφιζαν” να έχει κάνει χρήση ντόπινγκ

Share

Toν περασμένο μήνα τα πρώτα δημοσιεύματα για εμπλοκή της Paula Radcliffe σε σκάνδαλο ντόπινγκ έκαναν την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα, “διέρρευσαν” δεδομένα σχετικά με τα αιματολογικά στοιχεία μίας αθλήτριας – οι περισσότεροι πίστεψαν πως αναφερόταν στη Βρετανίδα – τα οποία φαίνεται να είχαν σημαντικές αποκλίσεις κάτι που ίσως να μαρτυρά χρήση παράνομων βοηθημάτων.

Ωστόσο, η Radcliffe δεν θέλησε να αφήσει ασχολίαστα τα δημοσιέυματα κι έτσι δημοσίευσε μία επιστολή-απάντηση 1.700 λέξεων όπου ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έκανε χρήση κάποιας παράνομης ουσίας στα 20 χρόνια και πλέον χρόνια της καριέρας της. Επιπλέον, ανέφερε ότι όποιες διαφορές και αποκλίσεις στα αιματολογικά της στοιχεία πιθανότατα οφείλονται στο γεγονός ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα ζούσε και προπονιόταν στο υψόμετρο του Φοντ Ρομέ στα Πυρηναία (όπου είχε δικό της σπίτι) ενώ κάποιες άλλες μετρήσεις γίνονταν μετά από αγώνες και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες κάτι που επηρεάζει αρνητικά τους αιματολογικούς δείκτες.

Το άρθρο που είχε δημοσιευθεί στους Sunday Times και είχε ανάψει τη φωτιά φωτογράφιζε τη Radcliffe σαν την αθλήτρια που πετύχαινε σημαντικές επιδόσεις ενώ τα αιματολογικά της είχαν πολύ μεγάλες αποκλίσεις την περίοδο 2001-2012.

Ωστόσο, για την ώρα καμία επίσημη αρχή δεν έχει κατηγορήσει την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στον μαραθώνιο.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο