Πήρε το διαμάντι η Νικόλ, επικράτησαν Ayana και Kiprop

Με το διαμάντι επέστρεψε η Νικόλ Κυριακοπούλου από τον πρώτο τελικό των Diamond League στη Ζυρίχη

Share

Μετά τη μεγάλη της επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το χάλκινο μετάλλιο, η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε την πρώτη θέση στη σειρά αγώνων της IAAF Diamond League μετά και τη νίκη της στον 1ο τελικό στη Ζυρίχη. Η Νικόλ ξεπέρασε τα 4.77 μ. και κατάκτησε το διαμάντι αλλά και το ποσό των 40.000 δολαρίων που είναι το έπαθλο των νικητών της πρώτης θέσης της ομαδικής βαθμολογίας κάθε αγωνίσματος. Στο ίδιο αγώνισμα, η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν 5η με 4.57μ.

Εκτός από τη Νικόλ, πλουσιότερος κατά ένα… διαμάντι έγινε και ο Asbel Kiprop αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στη βαθμολογία των 1.500 μ. Ο 26χρονος Κενυάτης κέρδισε την τελευταία κούρσα των 1.500 μ. με 3:35.79 αφήνοντας πίσω του και πάλι τον συμπατριώτη του Manangoi όπως και στο Παγκόσμιο του Πεκίνου και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας μπροστά από έναν ακόμα Κενυάτη, τον Silas Kiplagat.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα πανηγύρισε και η Almaz Ayana, αυτή τη φορά στα 3.000μ. Η Ayana κέρδισε και πάλι τη συμπατριώτισσά της Genzebe Dibaba με χρόνο 8:22.34. Η Dibaba ήταν δεύτερη σε 8:26. ενώ τρίτη ήταν η 20χρονη και ιδιαίτερα ταλαντούχα Senbere Teferi επίσης από την Αιθιοπία με νέο ατομικό ρεκόρ 8:34.22. Ωστόσο, το διαμάντι κατέληξε στην Dibaba καθώς είχε περισσότερες νίκες και βαθμούς στην τελική κατάταξη. H τριάδα των 3.000μ. ήταν μάλιστα ακριβώς ίδια με αυτή στο πρόσφατο παγκόσμιο στα 5.000 μ. με τη διαφορά ότι εκεί η Teferi έκλεψε τη 2η θέση τελευταία στιγμή από τη Dibaba. 

Έκπληξη είχαμε στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των ανδρών με τον Κενυάτη Paul Koech να αναδεικνύεται νικητής στο μίτινγκ με 8:10.24 και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ezeqiel Kemboi να μένει 14ος (!) με 8:33.44.

Τέλος, στα 800 μ. των ανδρών νικητής ήταν ο Adam Κsczcot με 1:45.55 με τον David Rudisha να κατρακυλά στην 4η θέση λίγα εκατοστά πιο πίσω, ενώ στα 400μ ο παγκόσμιος πρωταθλητής πριν από λίγες μέρες στο Πεκίνο, Νοτιοαφρικανός Van Niekerk έμεινε τρίτος με τον LeShawn Merrit να κερδίζει την κούρσα σε 44.18.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο