Γρήγορο και φέτος το Παρίσι

Καλές επιδόσεις στον Schneider Electric Paris Marathon

Share

Ο μαραθώνιος του Παρισιού, Schneider Electric Paris Marathon, πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Πάσχα με περισσότερους από 41.000 δρομείς να λαμβάνουν μέρος. Ήταν η 39η διοργάνωση του αγώνα που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα ο Κενυάτης Μαρκ Κορίρ που ανέτρεψε τα προγνωστικά κι έφτασε στη νίκη συντρίβοντας το προσωπικό του ρεκόρ με χρόνο 2:05:49. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διάκριση για τον 30χρονο Κενυάτη που είχε καλύτερη επίδοση 2:07:08 ενώ δεν είχε σημειώσει κάποια σημαντική νίκη στο παρελθόν ούτε στον μαραθώνιο αλλά ούτε και σε κάποια μικρότερη απόσταση.

Ο Κορίρ άφησε πίσω του τον συμπατριώτη του Λούκα Κάντα σε 2:07:20 ενώ τρίτος ήταν ο Αιθίοπας Σεμπόκα Τόλα σε 2:07:33.

Στις γυναίκες η Μεσερέτ Μενγκίστου από την Αιθιοπία διέλυσε το ατομικό της ρεκόρ κατά 6 περίπου λεπτά και με 2:23:24 έφτασε στη νίκη

Η συμπατριώτισσά της Αμάνε Γκομπένα κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε 2:23:29 ενώ Τρίτη ήταν η Βισιλίν Γιεπκέσο από την Κένυα σε 2:24:42. Στον αγώνα έκανε το ντεμπούτο της και η Σοφί Ντουάρτ, πετυχημένη Γαλλίδα δρομέας των αποστάσεων και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανώμαλο δρόμο το 2013 η οποία όμως εγκατέλειψε μετά το 33ο χλμ.

Το 40% των δρομέων προήλθε από 150 χώρες, εκτός Γαλλίας, ενώ οι συμμετοχές έφτασαν τις 41.342.

Φυσικά, ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και αρκετοί Έλληνες δρομείς. Πιο γρήγορος από όλους ήταν ο Νίκος Νεοφώτιστος σε 2:45:49 στη 251η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλές επιδόσεις οι Έλληνες στον Μαραθώνιο της Λουμπλιάνα
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο και Ημί
Οι Έλληνες στον Μαραθώνιο των Τιράνων
Δείτε τις επιδόσεις τους σε όλα τα αγωνίσματα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο