Την Κυριακή ο μαραθώνιος της Βιέννης

Ανήμερα το Πάσχα ο Vienna City Marathon με ελληνικές συμμετοχές

Share

Μπορεί την ερχόμενη Κυριακή λόγω Πάσχα η αγωνιστική δράση να “παγώνει” – περιέργως μαζί με τον καιρό – όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στο εξωτερικό και στις χώρες που γιόρτασαν την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι αυτήν την Κυριακή πραγματοποιείται στη Βιέννη ο μαραθώνιος της πόλης, Vienna City Marathon για 32η φορά.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και αριθμεί περισσότερους από 30.000 δρομείς τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος. Παρόντες θα είναι και μερικοί Έλληνες που αποφάσισαν να γιορτάσουν το Πάσχα τρέχοντας στην αυστριακή πρωτεύουσα. Έτσι στη λίστα συμμετοχών υπάρχουν 20 Έλληνες στον μαραθώνιο και 16 στον ημιμαραθώνιο ενώ μερικοί ακόμα θα τρέξουν στη σκυταλοδρομία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγώνα με fun χαρακτήρα απόστασης 4,2 χλμ.

H διαδρομή θεωρείται καλή για ρεκόρ κάτι που μαρτυρά και το ρεκόρ διαδρομής, 2:05:41 που κρατά από πέρυσι ο Αιθίοπας Γκέτου Φελέκε, ο οποίιος θα δώσει και φέτος το παρών για να υπερασπιστεί τη νίκη του. Στις γυναίκες το ρεκόρ κατέχει από το 2000 η Ιταλίδα Μάουρα Βιτσεκόντε με 2:23:47.

Και φέτος τα μεγάλα φαβορί προέρχονται από την Αφρική (Κένυα και Αιθιοπία), στις γυναίκες όμως ξεχωρίζει και η Γερμανίδα Άννα Χάχνερ που έχει προσωπικό ρεκόρ 2:26:44. Στους άνδρες, εκτός από τον Φελέκε ξεχωρίζουν ακόμα οι Κενυάτες Ντάνκαν Κόετς, Γιόσφατ Κέιο κ.ά.


Τα φετινά φαβορί στις γυναίκες, η Ελβετίδα Maja Neuenschwander, η Γερμανίδα Χάχνερ, η Καρολίν Τσεπκουόνι και Γιαπωνέζα Χιγκούτσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο