H Bαρκελώνη έτρεξε μαραθώνιο

Οι νικητές αλλά και οι ελληνικές συμμετοχές του μαραθωνίου της πρωτεύουσας της Καταλωνίας

Share

Με σχεδόν 16.000 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή o μαραθώνιος της Βαρκελώνης, “Zurich Marato Barcrelona”. Η πανέμορφη πόλη της Ισπανίας φιλοξένησε δρομείς από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης που συμμετείχαν στην 37η διοργάνωση του αγώνα που περνά από τους κυριότερους δρόμους της πόλης. 

Νικητής του αγώνα ήταν ο Κενυάτης Φιλίπ Τσέρουγιοτ ο οποίος τερμάτισε σε 2:08:16 αφήνοντας πίσω του δύο Αιθίοπες δρομείς, τους Μπεκάνα Τάμπα Τολέσα και Αμπντέλα Γκοντάνα σε 2:09:41 και 2:11:37 αντίστοιχα.

Στις γυναίκες, οι αθλήτριες από την Αιθιοπία είχαν δυναμική παρουσία κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, πρώτη ήταν η Αϊναλέμ Κασαχούν σε 2:28 ενώ ακολούθησαν οι Μούλα Ντίρο σε 2:29:10 και Μπλεαϊνές Σιφέρα 2:31:08.

Ο Μαραθώνιος της Βαρκελώνης και φέτος αποτέλεσε επιλογή και αρκετών Ελλήνων μαραθωνοδρόμων που έζησαν τη μαγεία του συμμετέχοντας στον αγώνα των 42 χλμ. Καλύτερος ήταν ο Χρίστος Βούτσελας που τερμάτισε σε 2:45:05 στην 124η θέση, ενώ αρκετά καλά πήγε και ο Αχιλλέας Χριστάνας που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2:46:10 στην 144η θέση αλλά και ο Χαράλαμπος Πρεβεντάς σε 2:49:18 στη 229η θέση. Σύντομα θα έχουμε αναλυτικά αποτελέσματα και των υπόλοιπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο