Μεγάλες επιδόσεις αναμένονται στον Berlin Half Marathon

Τα κορυφαία ονόματα που θα συμμετάσχουν στον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου

Share

Οι ημιμαραθώνοι σε όλο τον κόσμο έχουν πάρει φωτιά αφού πολλοί κορυφαίοι δρομείς έχουν σημειώσε έως τώρα πολύ μεγάλες επιδόσεις. Στην ίδια λογική όμως από ότι φαίνεται θα κινηθεί και ο 35ος Vattenfall BERLIN HALF MARATHON αφού μερικοί κορυφαίοι Κενυάτες δρομείς θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Οι σημαντικότεροι είναι ο Αμπραάμ Τσερομπεν και ο Κένεθε Κιπκεμόι που φιλοδοξούν όχι μόνο να κερδίσουν αλλά και να σημειώσουν νέο ρεκόρ διαδρομής, σπάζοντας το διόλου ευκαταφρόνητο 58:56 του Πάτρικ Μακάου από το 2007.

Παρόμοι στόχο έχει όμως κα ο αναγεννημένος Γερμανός Άρνι Γκάμπιους αφού θέλει να σημειώσει εθνικό ρεκόρ στην απόσταση, ένα ρεκόρ που κρατά 22 χρόνια με 1:00:34.

Πέρυσι στον ίδιο αγώνα, ο Τσερομπέν είχε χάσει στο νήμα από τον έμπειρο συμπατριώτη του Λέοναρντ Κόμον με τον ίδιο χρόνο, 59:14.

Λίγους μήνες αργότερα όμως 22χρονος Κενυάτης κέρδισε έναν ακόμα σημαντικό αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσα τον Berlin 25 km αφήνοντας μάλιστα δεύτερο τον δρομέα που θα κληθεί και πάλι να αντιμετωπίσει, τον συμπατριώτη του Κένεθε Κιπκεμόι.

Από κοντά τους αναμένεται να είναι και ο Αιθίοπας Χουνεγκνα Μεσφίν, δρομέας που πριν από λίγες μέρες σημείωσε 59:39 στον ημιμαραθώνιο Rome Ostia στην Ιταλία καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. 

Στις γυναίκες, φαβορί φαντάζουν τρεις Κενυάτισσες με επιδόσεις κοντά στο 1:10. Ο λόγος για τις Βίκοτι Τσεπκεμοκραν (1:10:09), Ελιζέμπα Τσερόνο (1:10:15) και Ρεμπέκα Τσεζίρε (1:10:45) οι οποίες θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ιζαμπέλα Άντερσον, της Σουηδής (πρώην Κενυάτισσας βέβαια) η οποία έχει σημειώσει 1:10:02 στην απόσταση ενώ έχει κερδίσει 5 φορές στην καριέρα της τον μαραθώνιο της Στοκχόλμης.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο