“Έφαγε” πρόστιμο γιατί έτρεχε στον δρόμο

Αμερικανός δρομέας καλείται να πληρώσει 89 δολάρια γιατί δεν έτρεχε στο πεζοδρόμιο

Share

89 δολάρια κόστισε στον Ντέιβιντ Ντόμπλερ, δρομέα από το Τουσόν των ΗΠΑ, μία προπόνηση στους δρόμους της πόλης του. Ο Αμερικανός δρομέας, πραγματοποίησε την προπόνηση του ακολουθώντας μία συγκεκριμένη διαδρομή στην πόλη της πολιτείας της Αριζόνα όπου κατοικεί, την οποία μάλιστα έχει τρέξει εκατοντάδες φορές στη ζωή του. Κι ενώ έτρεχε πάνω στο πεζοδρόμιο όταν έφτασε σε έναν κεντρικό δρόμο αναγκάστηκε να κατέβει στον δρόμο καθώς υπήρχαν αρκετοί πεζοί που τον εμπόδιζαν.

Για κακή του τύχη – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – την κίνηση του αυτή είδε ένας αστυνομικός μέσα από το περιπολικό του, ο οποίος αμέσως επίπληξε τον Ντόμπλερ πως πρέπει να τρέχει στο πεζοδρόμιο με τον δρομέα ναχαμογελάκαι να συνεχίζει το τρέξιμό του. Λίγο αργότερα όμως το ίδιο περιπολικό, όχι μόνο ακολούθησε τον δρομέα αλλά του έκλεισε την πορεία με τον αστυνομικό να κατεβαίνει και να επιδίδει πρόστιμο ύψους 89 δολαρίων στον Ντόμπλερ, καθώς σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας οι πεζοί είναι υποχρεωμένοι να περπατούν ή να τρέχουν πάνω στο πεζοδρόμιο, όταν αυτό υπάρχει.

Ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν επιδοθεί περισσότερες από 230 κλήσεις για τον ίδιο λόγο, ενώ πολλές περιπτώσεις αναφέρονταν σε δρομείς. Σκοπός της Αστυνομίας, όπως δήλωσε, είναι να προστατεύει τους πολίτες και τη σωματική τους ακεραιότητα και το συγκεκριμένο μέτρο υπάρχει για να τους αποτρέπει από το να κινούνται πάνω στους δρόμους. Η μοναδική δυνατότητα που έχουν οι δρομείς να τρέχουν στον δρόμο είναι μόνο όταν δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.

Ωστόσο, ο Ντόμπλερ αμφισβητεί το πρόστιμο αυτό και σκοπεύει να το διεκδικήσει την ακύρωσή του ενώ απευθύνθηκε και στον πρόεδρο του συλλόγου δρομέων της περιοχής ο οποίος δήλωσε πως οι δρομείς θα πρέπει να συνεργαστούν με την πολιτεία ώστε να διαμορφωθεί ο νόμος με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το θέμα πάντως έχει πάρει διαστάσεις στη συγκεκριμένη πολιτεία καθώς συζητείται έντονα η αυστηρότητα του νομικού πλαισίου και η χρησιμότητα της στην καθημερινή ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο