Το “Born to run” στη μεγάλη οθόνη

Μάχη αστέρων για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας

Share

Το Hollywood και ο κινηματογράφος γενικότερα, έχει αρκετές φορές δείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το τρέξιμο και τα συναισθήματα που δημιουργεί, έχοντας τα τελευταία χρόνια παρουσιάσει στη μεγάλη οθόνη αρκετές δρομικές ιστορίες (δείτε εδώ μερικές ταινίες με θέμα το τρέξιμο).

Αυτή τη φορά μία σημαντική ομάδα παραγωγών ετοιμάζει την ταινία “Born to run” με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Μίκα Τρόυ ο οποίος έζησε με τη φυλή Ταραχουμάρα στο Μεξικό. Πρόκειται ουσιαστικά για μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Κρίστοφερ Μακ Ντούγκαλ, ενός Αμερικανού δημοσιογράφου και δρομέα υπεραποστάσεων. Ο Μακ Ντούγκαλ στο βιβλίο του εξιστορεί τα γεγονότα που έζησε ο Αμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Μίκα Τρου,  ο οποίος απογοητευμένος από τους συνεχείς τραυματισμούς, αποφάσισε να ζήσει με τη φυλή των Ταραχουμάρα στα οροπέδια του Μεξικό.

Τα μέλη της συγκεκριμένης φυλής καλύπτουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα χωρίς μάλιστα να εμφανίζουν τραυματισμούς κάτι που εντυπωσίασε τον Τρόυ και τον οδήγησε στην απόφαση να ζήσει μαζί τους. Οι Ταραχουμάρα έπειτα από τη δημοσίευση του βιβλίου έγιναν πλέον διάσημοι για τα περιβόητα σανδάλια τους καθώς αποτελούν τους μεγαλύτερους πρεσβευτές του φυσικού τρεξίματος.

Στο “Born to run” ο Μακ Ντούγκαλ μέσα από τα μάτια του Τρόυ περιγράφει τον τρόπο ζωής της φυλής, την καθημερινότητά τους αλλά και τα δρομικά τους μυστικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μπεστ σέλερ με χιλιάδες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.


O Mίκα Τρόι, ο άνθρωπος που έζησε με τους Ταραχουμάρα

Για τη συγκεκριμένη ταινία έως τώρα, αρκετά μεγάλα αστέρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πρωταγωνιστήσουν.  Αρχικά λοιπόν, βασικός υποψήφιος για τον ρόλο του πρωταγωνιστη ήταν ένας σπουδαίος χολλυγουντιανός ηθοποιός, ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα. Όπως αποκάλυψαν όμως οι παραγωγοί  τελικά κλίνουν προς τον  Μάθιου Μακόναχι, ο οποίος πέρυσι πανηγύρισε την κατάκτηση του οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία “Dallas Buyers Club” και γενικά διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους του επαγγελματικού βίου του.

Ο Μακόναχι διάβασε την ιστορία του Καμπάλο Μπλάνκο (λευκό άλογο στα ελληνικά – το όνομα που είχαν δώσει οι Ταραχουμάρα στον Τρου) και εντυπωσιάστηκε από τα όσα έζησε πλάι στη συγκεκριμένη φυλή. Το γεγονός ότι και ο ίδιος αγαπά το τρέξιμο κι έχει λάβει μέρος και σε αγώνες τριάθλου με σχετικά καλές επιδόσεις, πιθανότατα έπαιξε καθοριστικό ρόλο.


O Mάθιου Μακόναχι σε μία προπόνηση με τον ποδηλάτη Λανς Άμστρονγκ.

Η παραγωγός της ταινίας, Ντεμπ Νιουμάιρ η οποία είναι και η ίδια δρομέας, δήλωσε πως η συγκεκριμένη ταινία θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τόσο τη φυλή των Ταραχουμάρα όσο και τις αξίες του τρεξίματος.

Περιμένουμε λοιπόν…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο