Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μ. από την Ντιμπάμπα

14:18.86 από την Ντιμπάμπα και παγκόσμιο ρεκόρ, πανελλήνιο ρεκόρ η Κυριακοπούλου

Share

Ένα ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε η Γκενζέμπε Ντιμάμπα στο μίτινγκ κλειστού στίβου που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στη Στοκχόλμη. Η δρομέας από την Αιθιοπία, η οποία είναι μικρή αδερφή της χρυσής ολυμπιονίκης των 10.000 μ. Τιρονές, σημείωσε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό αυτή τη φορά στα 5.000 μ.

Ο χρόνος που σημείωσε ήταν 14:18.86 βελτιώνονοντας κατά 6 περίπου δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η συμπατριώτισσά της Μεσερέτ Ντεφάρ με 14:24.37. Μάλιστα η Ντεφάρ είχε σημειώσει αυτήν την επίδοση στο ίδιο στάδιο το 2009.

Πλέον η Ντιμπάμπα έχει στη… συλλογή της τα παγκόσμια ρεκόρ κλειστού στα 1.500 και στα 3.000 μ. από πέρυσι αλλά και στην άτυπη απόσταση των 2 μιλίων. Εξίσου εντυπωσιακό όμως ήταν και το γεγονός πως αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η 24χρονη δρομέας έτρεξε την απόσταση των 5.000μ. στον κλειστό στίβο. 

Τέλος, η επίδοση της αυτή είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό στίβο αφού μόνο η μεγάλη της αδερφή, Τιρουνές, και η Ντεφάρ έχουν τρέξει πιο γρήγορα σε 14.11.15 και 14.12.88 αντίστοιχα.

Ελληνική λάμψη
Στο ίδιο μίτινγκ εξαιρετική παρουσία είχε για μία ακόμα φορά και μία Ελληνίδα αθλήτρια, η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η ελληνίδα άλτρια κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 4.76 μ. που αποτελεί και νέο απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και την καλύτερη επίδοση για την ώρα στην Ευρώπη. Η Νικόλ που προπονείται με τον Μανώλη Καραγιάννη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην ελίτ του αγωνίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντας κερδίσει πολλές πρώτες θέσεις σε διεθνή μίτινγκ και πρωταγωνιστώντας στις διεθνείς διοργανώσεις.

Συμμετείχαν ακόμα ο Λούης Τσάτουμας που ήταν δεύτερος στο μήκος με 7.93 μ. ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Γιώργος Τσάκωνας έμεινε στα 7.41μ. Τέλος, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν τα πήγε καλά στα 60 μ. εμπόδια μένοντας μακριά από το ρεκόρ του με 7.77.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο