Οι νικητές επιστρέφουν στη Βιέννη

Γκέτου Φελέκε και Άννα Χάχνερ θα τρέξουν και πάλι στον μαραθώνιο της Βιέννης

Share

Οι δύο θριαμβευτές του περσινού Vienna City Marathon, ο Αιθίοπας Γκέτου Φελέκε και η Γερμανίδα Άννα Χάχνερ θα δώσουν και πάλι το παρών στον φετινό μαραθώνιο της αυστριακής πρωτεύουσας με σκοπό – τι άλλο – από το να επαναλάβουν τις νίκες του.

Ο Φελέκε πέρυσι είχε πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή κούρσα πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:05:41 και σίγουρα έχει τη διάθεση να το ξανασπάσει σε μία διαδρομή που γνωρίζει καλά ο ίδιος αλλά και που ενδείκνυται για γρήγορες επιδόσεις.

Όσον αφορά την 28χρονη Χάχνερ πέρυσι έκανε την έκπληξη κατακτώντας την πρώτη θέση αφού πέρασε στα τελευταία χιλιόμετρα  την Κενυάτισσα Καρολίν Τσεπκόνι με χρόνο 2:28.59. Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα η γερμανίδα μαραθωνοδρόμος που προπονείται μαζί με τη δίδυμη της αδερφή υπό τις οδηγίες του Ρενάτο Κανόβα σημείωσε και ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο του Βερολίνου με 2:26:44.

Ο μαραθώνιος της Βιέννης είναι από τους πιο επιτυχημένους σε όλο τον κόσμο με τις συμμετοχές κάθε χρόνο να αγγίζουν τις 40.000 σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος. Μάλιστα, και πολλοί Έλληνες τον προτιμούν για τον ανοιξιάτικό τους μαραθώνιο αφού συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, μία εύκολη διαδρομή σε μία όμορφη πόλη που προσφέρεται για τουρισμό.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού Vienna City Marathon είναι στις 12 Απριλίου, ανήμερα την ημέρα του Πάσχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακάθεκτη η Shalane Flanagan - 2:35:14 στο Oregon!
Κοντά στο στόχο της η Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος
Στα δικαστήρια Mary Cain και Alberto Salazar
Η 25χρονη πλέον αθλήτρια ζητά 20 εκ. δολάρια από τον προπονητή
Παγκόσμιο σοκ με τον θάνατο της Agnes Tirop
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των αποστάσεων, Agnes Tirop, βρέθηκε δολοφονημένη με βάναυσο τρόπο στο δωμάτιο της, πιθανότατα από το σύζυγο της.
Back to Top