Γούρικη η Βαρκελώνη για την Κιπλάγκατ!

Βελτίωσε το δικό της Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο η Φλόρενς Κιπλάγκατ!

Share

H Φλόρενς Κιπλάγκατ ξεπέρασε τον εαυτό της την περασμένη Κυριακή αφού έσπασε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης Mitja Marató de Barcelona. Η 28χρονη Κενυάτισσα τερμάτισε σε 1:05:09, τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το δικό της ρεκόρ που είχε σημειώσει και πάλι στη Βαρκελώνη πέρυσι τέτοια εποχή.

Τα περάσματα της μάλιστα ήταν τόσο γρήγορα αφού σημείωσε δύο ακόμα παγκόσμια ρεκόρ στην πορεία της. Έτσι το 46:14 που πέρασε στα 15 χλμ. αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα κατά 14 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από το προηγούμενο που ανήκε στη συμπατριώτισσά της Τιρουνές Ντιμπάμπα, ενώ και το 1:01:54 που πέρασε στα 20 χλμ. αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου στους 10 βαθμούς ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των λαγών, των συμπατριωτών της Ρόιγκ και Κιπτσιρτσίρ που τη βοήθησαν να περάσει τα 5 χλμ. σε 15:38 και τα 10 χλμ. σε 31:02.

Η Κιπλάγκατ που προπονείται υπό τις οδηγίες του προπονητή των μεγάλων επιτυχιών, Ρενάτο Κανόβα, δήλωσε πως μεγάλος της στόχος είναι ο Μαραθώνιος του Λονδίνου κι έτσι όλοι περιμένουμε με αγωνία τη μεγάλη μάχη με τη συμπατριώτισσά της Μέρι Κεϊτανί, η οποία κέρδισε πριν λίγες μέρες τον ημιμαραθώνιο RAK με αρκετά καλή επίδοση.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ιρλανδέζα Ελίζαμπεθ Λι αρκετά πιο πίσω σε 1:14:06.

Στους άνδρες, ο Αβραάμ Ταντέσε ήταν ο μεγάλος νικητής πραγματοποιώντας μία μίνι έκπληξη. Ο πρώην Αιθίοπας και νυν Ελβετός μάλιστα σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ με το 1:00:42 που σημείωσε. Ακολούθησαν δύο Αιθίοπες, ο Γκέτου Φελέκε και ο Αζμαρέου Μενγκίστου σε 1:00:45 και 1:00:48 αντίστοιχα.

Δύο από τα μεγάλα φαβορί, οι Κενυάτες Αμπελ Κιρούι και Εμμανουέλ Μουτάι απογοήτευσαν αφού έμειναν αρκετά πίσω καταλαμβάνοντας την έκτη και όγδοη θέση αντίστοιχα.

Οι συμμετοχές στη συγκεκριμένη διοργάνωση άγγιξαν τις 15.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές ενώ υπολογίζεται ότι οι γυναίκες έφτασαν το 25% των συμμετοχών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο