5 μηνών έγκυος σε αγώνες στίβου

Η εντυπωσιακή ιστορία της Lindsay Flach που ενώ ήταν στη 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της έλαβε μέρος στους αγώνες επιλογής των ΗΠΑ

Share

Η Lindsey Flach σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη την περασμένη εβδομάδα όταν έλαβε μέρος σε αγώνες στίβου κι ενώ ήταν 5 μηνών έγκυος!

Η 31χρονη Flach συμμετείχε στο έπταθλο στους αγώνες επιλογής των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς, κι ενώ διένυε την 18η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Οι γονείς μπορούν…

“Ήθελα να αγωνιστώ για μία ακόμα φορά. Θέλω να αποτελέσω έμπνευση για γονείς σε όλο τον κόσμο και να τους πω πως τα όνειρά τους δεν πρέπει να σταματούν επειδή έγιναν γονείς.

Θέλω η ιστορία μου να αποτελεί μία υπενθύμιση ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάνει πολλά σπουδαία πράγματα την ίδια στιγμή!”

Αυτή ήταν και η τρίτη της συμμετοχή σε ολυμπιακά trials, καθώς είχε λάβει μέρος τόσο το 2016 όσο και το 2012. Καμία από τις δύο προηγούμενες φορές δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η συμμετοχή της ήταν περισσότερο συμβολική.

Η Flach τελικά κατετάγη 15η ανάμεσα σε 18 αθλήτριες, ενώ αυτός ήταν και ο τελευταίος της αγώνας, τουλάχιστον για φέτος.

Το έπταθλο στους αγώνες στίβου

Θυμίζουμε πως το έπταθλο περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: 100μ. εμπόδια, 200μ., 800μ., άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, σφαιροβολία και ακοντισμό.

H Flach διένυσε τα 100μ. εμπόδια σε 16.28, τα 200μ. σε 28.32 , δεν έλαβε μέρος στα 800μ. (ήταν το τελευταίο αγώνισμα), πέρασε τα 1,54μ. στο ύψος, έριξε 11,97μ. στη σφαίρα ήταν άκυρη στον ακοντισμό και πήδηξε 3,61μ. στο μήκος.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Κι άλλες περιπτώσεις

Στο παρελθόν και η αθλήτρια των 800μ. Alysia Montano είχε αγωνιστεί όταν μάλιστα ήταν κοντά στις 30 εβδομάδες, ενώ και η ιστορία της Makenna Myler που αγωνίστηκε 9 μηνών έγκυος είναι εντυπωσιακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο