Μεγάλο ρεκόρ ο Suzuki στη Lake Biwa

Ρεκόρ Ιαπωνίας με μία πολύ μεγάλη επίδοση από τον Ιάπωνα

Share

Η 76η διοργάνωση του αγώνα Lake Biwa Mainichi Marathon πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία σήμερα το πρωί και επεφύλασσε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ!

Ο 25χρονος Ιάπωνας Kungo Suzuki τερμάτισε σε 2:04:56 για να συντρίψει το εθνικό ρεκόρ της Ιαπωνίας και να γίνει ένας από τους πιο γρήγορους μη Αφρικανούς δρομείς όλων των εποχών! Μάλιστα έγινε ο δεύτερος καλύτερος Ασιάτης, πίσω από τον El Hassan El-Abbassi (2:04:43) που αγωνίζεται με το Μπαχρέιν κατάγεται, ωστόσο, από το Μαρόκο!

Ο Suzuki που πήγε όλο τον αγώνα σχεδόν μόνος του, κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό στα τελευταία 5 περίπου χλμ. για να διαλύσει το ατομικό του ρεκόρ (2:10:21), αλλά και το ρεκόρ της πατρίδας του που ήταν 2:05:29 και ανήκε από πέρυσι στον Suguro Osako.

Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες έχουν μία μεγάλη λατρεία στον Μαραθώνιο και ειδικά τώρα που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν βάλει τα δυνατά τους! Είναι χαρακτηριστικό πως στον σημερινό αγώνα 5 Ιάπωνες έσπασαν το 2:07, 15 το 2:08. 26 το 2:09, ενώ 40 έτρεξαν κάτω από 2:10!

Αυτή ήταν και η τελευταία διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα καθώς από του χρόνου θα ενοποιηθεί με τον Μαραθώνιο της Οσάκα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ατομικό ρεκόρ ο Κώστας Γκελαούζος στο Βερολίνο
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή
Οι Έλληνες στο Βερολίνο και τον BMW Berlin Marathon
Oι επιδόσεις τους στον πιο γρήγορο Μαραθώνιο
Το βίντεο του BMW Berlin Marathon
Δείτε τις καλύτερες στιγμές του φετινού αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο