Δυνατές κούρσες στο New Balance Indoors Grand Prix

ΟΙ μεσαίες αποστάσεις είχαν την τιμητική του στο γνωστό αμερικάνικο μίτινγκ

Share

Μεγάλες επιδόσεις, εντυπωσιακές κόντρες και σπουδαίους δρομείς είχε το μίτινγκ κλειστού στίβου New Balance Indoors Grand Prix που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Βοστόνη. Αρκετοί Αμερικάνοι κυρίως δρομείς έλαβαν μέρος στους αγώνες των διαφόρων αποστάσεων καθώς το μίτινγκ παραδοσιακά περιλαμβάνει αρκετά αγωνίσματα μεσαίων αποστάσεων, όχι όμως των παραδοσιακών που βλέπουμε στα μεγάλα μίτινγκ του στίβου ή στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κούρσα των 3.000 μ. τα είχε όλα: μεγάλα ονόματα όπως αυτά του Μπέρναρντ Λάγκατ και του Ντεγιέν Γκεμπρεμεσκέλ, γρήγορο ρυθμό και δυνατό φίνις. Τελικά αυτός που πανηγύρισε τη νίκη ήταν ο Αιθίοπας Γκεμπρεμεσκέλ σε 7:48.19 αφήνοντας δεύτερο τον Μπέρναρντ Λάγκατ σε 7:48.33. Ακολούθησαν 5 Αμερικάνοι δρομείς όλοι τους με επιδόσεις κάτω από τα 8 λεπτά.

Εντυπωσιακός ήταν ο Νεοζηλανδρός Νικ Γουίλις που κέρδισε στον αγώνα των αγώνα του 1 μιλίου σε 3:51.61. Στην κούρσα συμμετείχε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 1.500 μ., ο Μαροκινός Αμπνεαλαντί Ιγκουιντέρ που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μίνι έκπληξη ήταν η νίκη της Αμερικανίδας Τζένι Σίμπσον στα 2 μίλια των γυναικών (3,2χλμ.). Η Σίμπσον τερμάτισε σε 9:18.35 αφήνοντας 9 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω της την Σενταγιέχου Εζίγου από την Αιθιοπία.

Στο ίδιο μίτινγκ έγιναν κούρσες των 1.000 μ. έναν αγώνισμα που δεν διεξάγεται πολύ συχνά. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε γρήγορους δρομείς να κυνηγήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ. Στους άνδρες αυτός που πλησίασε πιο κοντά ήταν ο 1.500άρης Ματ Σέντροβιτς που κάλυψε την απόσταση σε 2:17.00. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο