Και Παγκόσμιο ρεκόρ στο Ντουμπάι

Η Σούρε Ντεμίσε έγινε η πιο γρήγορη νεανίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών στο Ντουμπάι

Share

Δεν ήταν μόνο οι νικητές του Standard Chartered Dubai Marathon οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της περασμένης Παρασκευής αλλά και η 19χρονη Σούρε Ντεμίσε από την Αιθιοπία. Η νεαρή Αφρικανή δρομέας, που προπονείται υπό τις οδηγίες του γνωστού Ιταλού προπονητή Ρενάτο Κανόβα στο ίδιο γκρουπ με τον Κενενίσα Μπεκέλε, τερμάτισε στην 4η θέση στις γυναίκες σε 2:20:59, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία των νεανίδων (έως και 19 ετών).

Η Ντεμίσε έσπασε με αυτόν τον τρόπο το ρεκόρ που κρατούσε η Κινέζα Γίνγκγινγκ Ζανγκ με 2:22:39 από τον Μαραθώνιο της Ξιαμέν το 2008 στην Κίνα. Έτσι, η Αιθιοπία κατέχει πλέον και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ μαραθωνίου στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία αφού πέρυσι ο Τσεγκάγιε Μεκόνεν έγινε ο πιο γρήγορος έφηβος με 2:04:32 και πάλι στον μαραθώνιο του Ντουμπάι!

Βέβαια, το παγκόσμιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν αναγνωρίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), ωστόσο, πολλοί δρομικοί οργανισμοί κρατούν και δημοσιεύουν τις λίστες με τους πιο γρήγορους εφήβους και νεανίδες.

(φωτό: Giancarlo Colombo, photorun.net)

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο