Καλή παρουσία Πούλιος και Ρήγα στο Χιούστον

Οι επιδόσεις των Ελλήνων και οι νικητές στον Chevron Houston Marathon

Share

Ο Μαραθώνιος του Χιούστον, Chevron Houston Marathon, στο Τέξας των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε με χιλιάδες συμμετοχές την Κυριακή και δύο σημαντικοί Έλληνες πρωταθλητές έδωσαν το παρών σημειώνοντας αξιόλογες εμφανίσεις.

Ο Κώστας Πούλιος τερμάτισε σε 2:24:09 καταλαμβάνοντας την 24η θέση στο σύνολο και την 21η ανάμεσα στους άνδρες. Ο Πούλιος ακολούθησε σχετικά σταθερά περάσματα σε όλη τη διάρκεια της κούρσας (πέρασε ημιμαραθώνιο σε 1:11:54) με την τελική του επίδοση να τον κατατάσσει πρώτο στην ηλικιακή του κατηγορία (35-39).

Η Σοφία Ρήγα πάλεψε για μία καλή επίδοση και τελικά τερμάτισε σε 2:47:17 στη 17η θέση των γυναικών. Aν και πέρασε σχετικά γρήγορα στα πρώτα χιλιόμετρα (ημιμαραθώνιο 1:20:49) δεν κατάφερετε να διατηρήσει τον ρυθμό της με αποτέλεσμα να μην πετύχει μία επίδοση κοντά στο όριο των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως επιθυμούσε.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Μπερχάνου Γκεντέφα με επίδοση 2:08:38: αφήνοντας για λίγα δευτερόλεπτα δεύτερο το μεγάλο φαβορί, τον συμπατριώτη του Γκέμπο Μπούρκα με 2:08:12 ενώ τρίτος ήταν ένας ακόμα Αιθίοπας, ο Ντεμπέμπε Τολόσσα με 2:09:07.

Στις γυναίκες, τρεις δρομείς έτρεξαν στο 2:23, και οι τρεις από την Αιθιοπία, με την Γεμπρκουάλ Αράγκε να τερματίζει πρώτη σε 2:23:23 και τις Ντεγκέφε και Ιμάνα να ακολουθούν σε 2:23:32 και 2:23:51 αντίστοιχα.

Στον ημιμαραθώνιο που αποτελούσε και εθνικό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ντιέγκο Εστράδα με πολύ καλή επίδοση 1:00:51 με τουςΤζάρεντ Γουάρντ και Γκίρμα Μεκέσο να κλείνουν την πρώτη τριάδα και τον Μεμπ Κεφλεζίγκι να έρχεται τελικά τέταρτος με 1:02:18. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε  η Κιμ Κόνλεϊ με 1:09:44.

Συνολικά στο αγώνισμα του μαραθωνίου τερμάτισαν περισσότεροι από 14.000 δρομείς ενώ πάνω από 23.000 έτρεξαν τον ημιμαραθώνιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από τον Jacob Kiplimo
Σπουδαία επίδοση από τον 21χρονο Jacob Kiplimo
Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον χρυσό ολυμπιονίκη Blummenfelt
Εντυπωσιακό Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον Kristian Blummenfelt, τον χρυσό ολυμπιονίκη του τριάθλου. Δείτε περισσότερα
Μεγάλη συμμετοχή στην Λάρνακα και τον 4ο Radisson Blu Marathon
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο της Λάρνακας
Back to Top