Ρήγα, Πούλιος και elite στο Houston

Οι κορυφαίες συμμετοχές αλλά και η παρουσία των Ελλήνων Πρωταθλητών στο Houston

Share

Ο πρώτος μαραθώνιος επί αμερικανικού εδάφους για το 2015 είναι αυτός του Χιούστον, o “Chevron Houston Marathon” που κάθε χρόνο ανοίγει την αυλαία των μαραθωνίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει και αγώνα ημιμαραθωνίου, τον “Aramco Houston Marathon” ενώ καταφέρνει να συγκεντρώσει σε όλα τα αγωνίσματα περισσότερες από 25.000 συμμετοχές. Μάλιστα και φέτος, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, το αγώνισμα του ημιμαραθωνίου θα φιλοξενήσει και το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ της συγκεκριμένης απόστασης.

Φυσικά, στον μαραθώνιο που γίνεται στην βιομηχανική πρωτεύουσα του Τέξας, θα τρέξουν και πολύ σημαντικοί αθλητές όπως ο Μπάζου Γουόρκου με καλύτερη επίδοση 2:05:25 και η Φατούμα Σάντο που έχει ατομικό ρεκόρ 2:25:39, και οι δύο από την Αιθιοπία.

Στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου αναμφισβήτητα η πιο ξεχωριστή παρουσία θα είναι αυτή του Αμερικανού ήρωα του μαραθωνίου, Μεμπ Κεφλεζίγκι, που θέλει να κερδίσει για μία ακόμα φορά τον τίτλο του πρωταθλητή των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια όμως στον Chevron Houston Marathon συμμετέχουν και δύο Έλληνες δρομείς καλεσμένοι της ελληνικής ομογένειας. Αυτή τη φορά, το παρών θα δώσουν ο Κώστας Πούλιος και η Σοφία Ρήγα που θα κυνηγήσουν μία καλή επίδοση σε μία σχετικά βατή διαδρομή με τις καιρικές συνθήκες για την ώρα να αναμένονται αρκετά φιλικές για μαραθώνιο.

Η Σοφία Ρήγα στις 9 Νοεμβρίου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ ο Κώστας Πούλιος ήταν 4ος στην ίδια διοργάνωση. Και οι δύο δρομείς επιθυμούν να ξεκινήσουν το 2015 με μία καλή επίδοση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο