Ρήγα, Πούλιος και elite στο Houston

Οι κορυφαίες συμμετοχές αλλά και η παρουσία των Ελλήνων Πρωταθλητών στο Houston

Share

Ο πρώτος μαραθώνιος επί αμερικανικού εδάφους για το 2015 είναι αυτός του Χιούστον, o “Chevron Houston Marathon” που κάθε χρόνο ανοίγει την αυλαία των μαραθωνίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει και αγώνα ημιμαραθωνίου, τον “Aramco Houston Marathon” ενώ καταφέρνει να συγκεντρώσει σε όλα τα αγωνίσματα περισσότερες από 25.000 συμμετοχές. Μάλιστα και φέτος, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, το αγώνισμα του ημιμαραθωνίου θα φιλοξενήσει και το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ της συγκεκριμένης απόστασης.

Φυσικά, στον μαραθώνιο που γίνεται στην βιομηχανική πρωτεύουσα του Τέξας, θα τρέξουν και πολύ σημαντικοί αθλητές όπως ο Μπάζου Γουόρκου με καλύτερη επίδοση 2:05:25 και η Φατούμα Σάντο που έχει ατομικό ρεκόρ 2:25:39, και οι δύο από την Αιθιοπία.

Στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου αναμφισβήτητα η πιο ξεχωριστή παρουσία θα είναι αυτή του Αμερικανού ήρωα του μαραθωνίου, Μεμπ Κεφλεζίγκι, που θέλει να κερδίσει για μία ακόμα φορά τον τίτλο του πρωταθλητή των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια όμως στον Chevron Houston Marathon συμμετέχουν και δύο Έλληνες δρομείς καλεσμένοι της ελληνικής ομογένειας. Αυτή τη φορά, το παρών θα δώσουν ο Κώστας Πούλιος και η Σοφία Ρήγα που θα κυνηγήσουν μία καλή επίδοση σε μία σχετικά βατή διαδρομή με τις καιρικές συνθήκες για την ώρα να αναμένονται αρκετά φιλικές για μαραθώνιο.

Η Σοφία Ρήγα στις 9 Νοεμβρίου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ ο Κώστας Πούλιος ήταν 4ος στην ίδια διοργάνωση. Και οι δύο δρομείς επιθυμούν να ξεκινήσουν το 2015 με μία καλή επίδοση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Nadia Battocletti, το μεγάλο αστέρι των Ιταλών στις αποστάσεις
Γνωρίστε την ανερχόμενη Πρωταθλήτρια των αποστάσεων που κερδίζει με τις δυνάμεις και το… χαμόγελο της!
Ανανέωσε ο Kipchoge με την INEOS με το βλέμμα στο Παρίσι
Ανανέωσε τη συνεργασία του με το INEOS και έβγαλε είδηση
Χαμός στις γυναίκες στον Boston Marathon 2022
Κορυφαίες συμμετοχές στον φετινό Μαραθώνιο της Βοστόνης στις γυναίκες
Back to Top