Κεφλεζίγκι και Φλάναγκαν επιστρέφουν στη Βοστόνη

Οι πιο σημαντικές “αμερικάνικες” συμμετοχές στον φετινό Boston Marathon

Share

Με τον Μεμπ σημαιοφόρο οι Αμερικάνοι
Τα δυνατά τους χαρτιά θέλουν να ρίξουν οι Αμερικανοί στον Μαραθώνιο της Βοστόνης αφού φαίνεται πως “γλυκάθηκαν” από την περσινή νίκη του Μεμπ Κεφλεζίγκι. Έτσι, στη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, το παρών θα δώσει και πάλι ο Μεμπ Κεφλεζίγκι με στόχο να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο ενώ στις γυναίκες το μεγάλο όνομα των ΗΠΑ δεν είναι άλλο από αυτό της Σάλαν Φλάναγκαν η οποία έτρεξε την απόσαση σε 2:21:14 και πολύ πιθανόν να στοχεύει σε έναν χρόνο κάτω από 2:20.

Ο Κεφλεζίγκι πέρυσι έκανε τον αγώνα της καριέρας του σημειώνοντας μάλιστα νέο ατομικό ρεκόρ στα 39 του χρόνια με 2:08:36 φέρνοντας μετά από 31 χρόνια την πρωτιά σε αμερικάνικα χέρια. Η εμφάνιση του αυτή δεν ήταν απλά μία “φωτοβολίδα” καθώς λίγους μήνες αργότερα στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε και πάλι εξαιρετική κούρσα καταλαμβάνοντας την 4η θέση και επιβεβαιώνοντας πως περνά μία δεύτερη νεότητα…

Κι οι άλλοι…
Δεν είναι όμως μόνο ο Μεμπ που θα εκπροσωπήσει τις ελπίδες των Αμερικανών για δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον Boston Marathon αλλά και ο Ντέηθαν Ρίτζενχαϊν. Ο Αμερικανός είναι ο τρίτος πιο γρήγορος Αμερικανός μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών με ατομική επίδοση 2:07:37, ενώ ήταν και ο ταχύτερος για το 2012 και το 2013. Θα τρέξουν ακόμα ο Νικ Αρτσινιάγκα και ο Τζέφρι Ίγκλεστον, δρομείς που πέρυσι κατέλαβαν την 7η και 8η θέση στη Βοστόνη.

Και Φλάναγκαν στις γυναίκες
Όσον αφορά τη Φλάναγκαν, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί δύο φορές στην 4η θέση στον παλαιότερο διεθνή μαραθώνιο του κόσμου ενώ η νίκη σε αυτόν αποτελεί για τη 33χρονη Αμερικανίδα παιδικό όνειρο. Μετά τη δυναμική παρουσία της στο Βερολίνο τον περασμένο Σεπτέμβρη δείχνει πιο δυνατή από ποτέ για να το πραγματοποιήσει αλλά και – γιατί όχι – να κάνει πράξη έναν ακόμα στόχο που έχει θέσει, να πάρει το ρεκόρ ΗΠΑ από την Ντέινα Κάστορ (2:19:36).


H Σάλαν Φλάναγκαν ήταν 4η πέρυσι στη Βοστόνη

Δύο ακόμα ηχηρά ονόματα που θα τρέξουν με τις ΗΠΑ στη Βοστόνη είναι η Ντεζιρέ Νταβίλα (πλέον λέγεται Λίντεν) που ήταν δεύτερη το 2011 ενώ η Έιμι Χάστινγκς θα κάνει τον δεύτερο της μαραθώνιο μετά το ντεμπούτο της στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Νοέμβριο όπου τερμάτισε σε 2:42:50.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο