Γκελαούζος, Πριβιλέτζιο και κορυφαίοι στη Βαλένθια

Το πρωί της Κυριακής ο Μαραθώνιος της Βαλένθια με κορυφαίες συμμετοχές και τους δύο Έλληνες πρωταθλητές

Share

Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος της Βαλένθια, Trinidad Alfonso Marathon, με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα τους θα είναι και οι Έλληνες πρωταθλητές, Κώστας Γκελαούζος και Γκλόρια Πριβιλέτζιο που μετά την ακύρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προετοιμάστηκαν για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη, μόνο για ελίτ δρομείς βέβαια, και όπως είναι λογικό συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των “εραστών” του Μαραθώνιου.

Ο αγώνας θα λάβει εκκίνηση στις 8 ώρα Ισπανίας (9 ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τους διοργανωτές.

Δείτε εδώ ζωντανά τον αγώνα

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως και οι 300 περίπου συμμετέχοντες θα έχουν περάσει τεστ για COVID-19.

H διοργάνωση περιλαμβάνει και αγώνα Ημιμαραθώνιου, εκτός από τον Μαραθώνιο.

Και στα δύο αγωνίσματα αναμένονται σημαντικές επιδόσεις, καθώς τα περάσματα που θα ακολουθήσουν οι λαγοί, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν από τους διοργανωτές, το προμηνύουν. Φυσικά, τόσο σε Μαραθώνιο όσο και στον Ημιμαραθώνιο σε άνδρες και γυναίκες θα σχηματιστούν πέντε γκρουπ από λαγούς για κάθε επίπεδο.

Αυτό είναι ιδανικό και για τους Έλληνες πρωταθλητές που θα κυνηγήσουν μία καλή επίδοση και ένα ατομικό ρεκόρ. Εκτός των άλλων, οι συνθήκες αναμένονται καλές, η διαδρομή είναι εξαιρετική ενώ πλέον υπάρχει -σχεδόν για όλους – και η “βοήθεια” από τα Carbon plated παπούτσια.

Το επίπεδο των συμμετοχών είναι εξαιρετικά υψηλό με κορυφαίους δρομείς και στα δύο αγωνίσματα. Ξεχωρίζουν φυσικά ο απίθανος 19χρονος Jacob Kiplimo από την Ουγκάντα και ο Κενυάτης Rhonex Kipruto στον Ημιμαραθώνιο.

Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ντεμπούτο της Genzebe Dibaba. Η Dibaba έχει πετύχει σπουδαίες επιδόσεις μέσα στον στίβο (παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ. και 14:15 στα 5.000μ.) και λογικά θα πρέπει να περιμένουμε σπουδαίες επιδόσεις και στο δρόμο.

Στον Ημιμαραθώνιο των γυναικών θα υπάρξει και μία σπουδαία απουσία, αυτή της Letesenbet Gidey, της αθλήτριας που πρόσφατα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ.

Η Gidey θα έκανε το ντεμπούτο της στην απόσταση, ωστόσο, οι εμφύλιες διαμάχες στην Αιθιοπία δεν της επέτρεψαν να ταξιδέψει στην Ισπανία.

Στον Μαραθώνιο τώρα, στους άνδρες θα υπάρξουν 24 δρομείς με επιδόσεις κάτω από 2:07, ενώ ταχύτερος βάσει επιδόσεων είναι ο Berhanu Legese με ατομικό ρεκόρ 2:02:48.

Στις γυναίκες το μεγάλο φαβορί είναι η Peres Jepchirchir, αθλήτρια που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου με μερικές εβδομάδες με 1:05:16, ενώ θα υπάρχουν και 4 αθλήτριες με ατομικά ρεκόρ κάτω από 2:20!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο