Έγραψε ιστορία ο Chris Nikic

Ο Chris Nikic έγινε ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που τερματίζει αγώνα IRONMAN!

Share

Ο 21χρονος Chirs Nikic ήταν εντυπωσιακός το περασμένο Σαββατοκύριακο στον αγώνα IRONMAN στην περιοχή Panama CIty στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Όχι, δεν πέτυχε κάποιο σπουδαίο ηλικιακό ρεκόρ ούτε ήταν ο νικητής. Τερμάτισε σε 16 ώρες, 46 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, οριακά εντός του χρονικού ορίου τερματισμού που ήταν 17 ώρες!

Όμως, με τον τερματισμό του αυτόν, ο 21χρονος έγινε ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που ολοκληρώνει έναν τέτοιο αγώνα! Και για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν τι σημαίνει IRONMAN, θυμίζουμε πως περιλαμβάνει σχεδόν 4χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδηλασίας και έναν Μαραθώνιο για το τέλος!

Μαζί του σε όλο τον αγώνα, ήταν ο συνοδός του Dan Grieb.

«Ο στόχος επετεύχθη. Ήρθε η ώρα να ορίσω ένα νέο και μεγάλο στόχο για το 2021. Όποια κι αν είναι η στρατηγική είναι η ίδια. 1% καλύτερος κάθε μέρα»! Αυτές ήταν οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα, καθώς μαζί με τον πατέρα του έχουν θέσει αυτόν ακριβώς τον στόχο: Να γίνονται καλύτεροι τουλάχιστον 1% μέρα με τη μέρα!

Αγωνιστικά, ο νεαρός Chris ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Special Olympics του 2022 στις ΗΠΑ με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά με παρόμοιες ανάγκες.

Ο αγώνας του και η προσπάθειά του αυτή του έφερε, όπως δήλωσε ο ίδιος, 33.000 followers στο Instangram αλλά και τα συγχαρητήρια από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσα τους και σπουδαίους αθλητές όπως η μαραθωνοδρόμος Kara Goucher!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τον τερματισμό του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο