Μαραθώνιος Βαλένθια “Τρινιντάντ Αλφόνσο”

Χιλιάδες συμμετοχές, καλή παρουσία η Πουλίδου στη Βαλένθια

Share

Η πανέμορφη πόλη της Βαλένθια στην Ισπανία διοργάνωσε τον δικό της μαραθώνιο την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με περισσότερες από 10.000 συμμετοχές!

Η διαδρομή ήταν εύκολη ενώ οι συνθήκες ήταν γενικά καλές αν και η θερμοκρασία ήταν σχετικά υψηλή.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Κενυάτης Τζέικομπ Κίμπετ Κενταγκόρ που τερμάτισε σε 2:08:39. Οι πρώτοι 11 δρομείς ήταν όλοι από την Αφρική (όλοι από την Κένυα εκτός από τον 5ο Εμάνουελ Τίκου από την Ερυθραία και τον 11ο, Ασέφα Νεγκουέγου από την Αιθιοπία).

“Έκπληξη” ήταν η νίκη της Νάντια Ναϊγκάμπο από την Ναμίμπια που τερμάτισε σε 2:30:54 με τις Πάμελα Ρότιτς και Έντνα Κιμάγιο από την Κένυα να κλείνουν την πρώτη τριάδα.

Στον αγώνα συμμετείχε και η Φιλίππα Πουλίδου που τερμάτισε σε εξαιρετικό χρόνο, 2:59:32, καταλαμβάνοντας την 581η στο σύνολο και τη 2η στην ηλικιακή της κατηγορία και έγινε από τις πιο γρήγορες μαραθωνοδρόμους της ηλικίας της. 

O Μαραθώνιος της Βαλένθια φημίζεται για την πολύ όμορφη διαδρομή του η οποία είναι και σχετικά γρήγορη αλλά και για τον ιδιαίτερα ζεστό κόσμο που εμψυχώνει τους μαραθωνοδρόμους κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ είναι ιδιαίτερα φιλόξενος. Ξεχωριστός όμως είναι και ο τερματισμός αφού οι δρομείς καλύπτουν τα τελευταία μέτρα σε έναν μπλε τάπητα έξω από το Μουσείο Επιστημών “Principe Felipe” στη φουτουριστική πλευρά της πόλης.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο