Η Μάρα Καλογήρου συμμετέχει στον αγώνα La Diagonale De Fous

Η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element συμμμετέχει την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στον αγώνα La Diagonale De Fous στον Ινδικό Ωκεανό.

Share

Tην Πέμπτη 23 Οκτωβρίου η Μάρα Καλογήρου θα συμμετάσχει στον σπουδαίο διεθνή αγώνα La Diagonale De Fous, στο νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

Μετά και τις πρόσφατες πρωτιές και επιτυχίες της στους αγώνες The North Face Zagori Mountain Running και Faethon Olympus Marathon, τρέχοντας αντίστοιχα στο Ζαγόρι και στον Όλυμπο, η Μάρα Καλογήρου ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.
Στην 22η χρονιά του αγώνα La Diagonale De Fous, η Ελληνίδα αθλήτρια θα χρειαστεί να διανύσει στο ηφαιστειογενές νησί, την απόσταση των 164χλμ. με σχεδόν 10 χιλιάδες μέτρα θετική υψομετρική διαφορά (9.917m D+).

Το νησί Ρεϊνιόν (υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας), βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελεί εκτός από τουριστικό θέρετρο και πόλο έλξης των αθλητών ορεινού τρεξίματος. Η Μάρα Καλογήρου της Fifth Element, θα αποτελέσει την φετινή ελληνική συμμετοχή, ανάμεσα στους λάτρεις της περιπέτειας και τους αθλητές αντοχής που θα λάβουν μέρος, διασχίζοντας την «Διαγώνιο των Τρελών», όπως ονομάζεται ο αγώνας ή αλλιώς την διαγώνιο του νησιού. Οι συμμετέχοντες αθλητές ανεβαίνουν σε πέντε συνολικά κορυφές (το υψηλότερο σημείο φτάνει τα 2.411 μέτρα) παρακάμπτουν το ηφαίστειο με θέα τις βαθιές χαράδρες της περιοχής και περνούν μέσα από δάση και όμορφα τοπία.

Ο αγώνας La Diagonale De Fous ή Grand Raid, είχε πέρυσι 940 συμμετοχές από τη Γαλλία, 100 συμμετοχές από άλλες χώρες και 1.560 συμμετέχοντες από το νησί Ρεϊνιόν, φτάνοντας συνολικά τις 2.600 συμμετοχές. Από όλους τους συμμετέχοντες, σχεδόν το 70% φτάνει στον τερματισμό, με τους νικητές να τερματίζουν συνήθως την διαδρομή στις 22 ώρες και με τον τελευταίο αθλητή να τερματίζει, έως την επιτρεπόμενη διάρκεια των 64 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα www.grandraid-reunion.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 15-16 Ιουνίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
UA Flow Velociti Elite 2: Φτιαγμένο για να κερδίζει(ς) μαραθωνίους!
Γνώρισε το ξεχωριστό μοντέλο της Under Armour και κάντο δικό σου!
Συκάρειος Δρόμος 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο