25.000 γυναίκες στο Nike Women’s Half Marathon

Ο μεγαλύτερος “γυναικείος” αγώνας έγινε την περασμένη Κυριακή στο Σαν Φραντσίσκο

Share

Αποτελεί πλέον παράδοση για τη ΝΙΚΕ αλλά και για τις δρομείς του ωραίου φύλου. Ο αγώνας Nike Women’s Half Marathon πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Σαν Φραντσίσκο των ΗΠΑ μόνο για γυναίκες με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 25.000! Έτσι έγινε ο μεγαλύτερος γυναικείος αγώνας δρόμου έως τώρα στον κόσμο.

Ο αγώνας και φέτος ξεκίνησε αρκετά νωρίς το πρωί, όταν ο ήλιος δεν είχε ακόμα ανατείλει, με αποτέλεσμα να δώσει πολύ όμορφες εικόνες ιδιαίτερα την ώρα της εκκίνησης στην επιβλητική αψίδα που είχαν “φιλοτεχνίσει” οι άνθρωποι της ΝΙΚΕ σε αυστηρά θηλυκά χρώματα.

Aυτή ήταν η 11η διοργάνωση του αγώνα που ξεκίνησε το 2004 κι έκτοτε έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 245.000 γυναίκες από συνολικά 54 χώρες ενώ κάθε χρόνο αποδεικνύει και το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς συγκεντρώνει χρήματα για την ενίσχυση Σωματείου για την Αντιμετώπιση της Λευχαιμίας. Μάλιστα, στα 10 αυτά χρόνια της διοργάνωσης έχουν δοθεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια!

Πρώτη ανάμεσα στις 25.000 δρομείς που συμμετείχαν, από τις οποίες οι 8.000 έτρεχαν για πρώτη φορά παρόμοια απόσταση, αναδείχθηκε η Βικτόρια Μίτσελ από την Αυστραλία σε 1:19:49 ενώ δεν έλειψαν και σημαντικές αθλήτριες της ΝΙΚΕ, του παρόντος όσο και του παρελθόντος, όπως η Σάλαν Φλάναγκαν και η Τζόρνταν Χάσεϊ αλλά και η Ολυμπιονίκης του Λος Άντζελες στον μαραθώνιο, Τζόαν Σάμιουελσον Μπενόιτ.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:309:%!]

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο