Μάχη μέχρι τέλους στο Asics Grand 10k Berlin

Εντυπωσιακό φίνις από δύο Κενυάτισσες στο Asics Grand 10k στο Βερολίνο!

Share

Δεν είναι μόνο ο μαραθώνιος γρήγορος στο Βερολίνο, είναι και ο Asics Grand 10k! Ο αγώνας που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη γερμανική πρωτεύουσα, μία εβδομάδα μετά τον μαραθώνιο και το παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώθηκε εκεί, έβγαλε μία σπουδαία επίδοση στις γυναίκες από δύο αθλήτριες που προσέφεραν έναν εντυπωσιακό τερματισμό. 

Ο λόγος για τις Τζόις Τσεπτσουρούι και Έμιλι Τσέμπετ δύο επιτυχημένες δρομείς από την Κένυα που από τα πρώτα κι όλας χιλιόμετρα του αγώνα έκαναν εμφανή την πρόθεσή τους να πετύχουν νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα (10 χλμ. σε ασφάλτινο δρόμο) περνώντας το πεντάρι σε 15:07! Στη συνέχεια, ο ρυθμός τους έπεσε αφού ήρθαν αντιμέτωπες και με αντίθετο άνεμο για μεγάλο κομμάτι της διαδρομής κι έτσι οι δύο αθλήτριες ασχολήθηκαν με περισσότερο με το ποια θα κερδίσει δίνοντας μία δυναμικη μάχη στα τελευταία μέτρα και τελικά τερματίζοντας μαζί (δείτε φωτό) στον ίδιο χρόνο 31:02, 39 δευτερόλεπτα πιο αργά από το παγκόσμιο ρεκόρ της Πόλα Ράτκλιφ. Τελικά, το Photo finish ανέδειξε νικήτρια της Τσεπτσουρούι!

Στους άνδρες ο 21χρονος Αιθίοπας Κίντε Ατανάου πήρε μία σπουδαία νίκη σε αρκετά καλό χρόνο, 27:49, επίδοση που είναι και η πιο γρήγορη που έχει σημειωθεί ποτέ επί γερμανικού εδάφους. Την τριάδα έκλεισαν δύο Κενυάτες, ο Ρούμπεν Μάγιο και ο Γουίλσον Του με χρόνους λίγο πάνω από τα 28 λεπτά ενώ αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γερμανός δρομέας, Γκάμπιους Άρνε, ο οποίος έτρεξε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον μαραθώνιο της Φρανκφούρτης σε λίγες εβδομάδες και τερμάτισε 4ος σε 28:09!

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 5.200 δρομείς.

Φωτό: BERLIN RUNS / Action Photo

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο