40.000 στο Σικάγο, 2:04:11 ο Κιπτσόγκε

Χιλιάδες συμμετοχές, καλές επιδόσεις και φυσικά οι Έλληνες από τον μαραθώνιο του Σικάγο

Share

Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Bank of America Chicago Marathon, ο μεγάλος μαραθώνιος της πόλης του Σικάγο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση που συγκαταλέγεται και στη σειρά Major Marathons της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν κορυφαίοι δρομείς αλλά και χιλιάδες κόσμου. Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται από το 1905 και δικαιωματικά ανήκει στους σημαντικότερους στον πλανήτη αφού επιπλέον κάθε χρόνο μετρά χιλιάδες συμμετοχές. Αυτή τη φορά μάλιστα οι τερματισμοί ξεπέρασαν τις 40.000 που αποτελεί και νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος νικητής ήταν ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο 29χρονος Κενυάτης που έχει πάμπολλες διακρίσεις παλαιότερα στα 5.000 και 10.000 μ. και τα τελευταία χρόνια στον ημιμαραθώνιο και τον μαραθώνιο. Ο Κιπτσόγκε τερμάτισε σε 2:04:11 στην ομολογουμένως απαιτητική διαδρομή χάνοντας για λίγο το ρεκόρ που είναι 2:03:45 και το κατέχει ο νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν της απόστασης, Ντένις Κιμέτο. Πίσω από τον Κιπτσόγκε τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης Σάμι Κιτβάρα σε 2:04:28 και τρίτος ήταν ο Ντίκσον Τσούμπα σε 2:04:32 και αυτός από την Κένυα.

Το μεγάλο φαβορί,ο Κενενίσα Μπεκέλε περιορίστηκε στην τέταρτη θέση πίσω από την αμιγώς Κενυατική τριάδα. Ο σπουδαίος Αιθίοπας σημείωσε 2:05:51 στον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας του. Με αυτόν τον τρόπο δεν ικανοποίησε όσους περίμεναν μία σπουδαία επίδοση ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ από τον μικρόσωμο Αφρικανό δρομέα.

Πρώτη ανάμεσα στις 18.000 γυναίκες (!) ήταν η Ρίτα Γιέπτου που με επαγγελματικό τρόπο έφτασε σε μία ακόμα σημαντική νίκη στην καριέρα της. Ο χρόνος της ήταν 2:24:35.

Φυσικά, η ελληνική παρουσία δεν έλειψε ούτε στην αμερικανική μεγαλούπολη με συνολικά 6 δρομείς από τη χώρα μας να τερματίζουν τον αγώνα. Πιο γρήγορος από όλους ήταν ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος σε 2:44:28 ενώ τερμάτισαν ακόμα ο Ηλίας Μπάκας σε 2:53:53, ο Πέτρος Μπουραζάνης σε 3:16:22, ο Χρήστος Τσικούρας σε 4:26:47, η Πολυξένη Θεοπίστου σε 5:23:13 και η Άντζελα Παπαγεωργίου σε 5:45:22.

Kαι φέτος όπως συμβαίνει και τα τελευταία 14 χρόνια συγκεντρώθηκαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Χαρακτηριστικό είναι πως πέρυσι το ποσό αυτό ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο