Το Μόντρεαλ σε ρυθμούς… Rock n Roll!

Αγώνες μαραθωνίου, ημιμαραθωνίου και μικρότερων αποστάσεων στην πρωτεύουσα του Κεμπέκ με συνολικά περισσότερες από 25.000 δρομείς!

Share

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά ο αγώνας της σειράς Rοck n Roll Marathon Series που πραγματοποιούνται στις πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά αλλά και στην Ευρώπη, με πολλή μεγάλη συμμετοχή.

Το μενού είχε φυσικά μαραθώνιο όπου οι τερματισμοί έφτασαν τους 3.409 με δρομείς από όλο τον κόσμο. Οι επιδόσεις ωστόσο δεν ήταν παγκοσμίου επιπέδου καθώς ο νικητής στους άνδρες, ο Καναδός Μπεν Μπρους, τερμάτισε σε 2:22:38 ενώ η νικήτρια στις γυναίκες, Μαριάν Λάνσελοτ, σημείωσε 2:37:10, κατακτώντας την 6η θέση του συνόλου.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα είχαμε και ελληνική παρουσία με τον μαραθωνοδρόμο από τη Δράμα Δημήτρη Τζεφαλή να κατακτά την πολύ καλή 15η θέση στους άνδρες και 17η του συνόλου σε χρόνο 2:54:33, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν 3ος στην ηλικιακή του κατηγορία (40-44).

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο που έλαβε χώρα παράλληλα με τον μαραθώνιο αφού τερμάτισαν κάτι λιγότερο από 13.000 δρομείς, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως η συγκεκριμένη απόσταση είναι η αγαπημένη της μεγαλύτερης μάζας των δρομέων. Νικητής ήταν ο Κενυάτης Ντάνιελ Κιπκόετς σε 1:05:46.

Έγιναν ακόμα αγώνες απόστασης 10 και 5 χλμ. με 6.500 και 2.500 τερματισμούς αντίστοιχα ενώ δεν έλειψαν και οι αγώνες 1 χλμ. για παιδιά.

Οι δύο μεγάλοι αγώνες του προγράμματος, ο μαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος, πήραν κοινή εκκίνηση στις 8:30 το πρωί ενώ τα υπόλοιπα αγωνίσματα ξεκίνησαν λίγο αργότερα.

Ο αριθμός των συμμετοχών που συνολικά ξεπέρασαν τις 25.000 είναι πολύ μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι το Μόντρεαλ έχει λιγότερο από 4 εκατομμύρια κατοίκους. Φυσικά πρόκειται για μία πολύ όμορφη και οργανωμένη πόλη, ενώ το 1976 είχε διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  


Ο νικητής του μαραθωνίου, Μπεν Μπρους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο