Γρήγορος ο Καρόκι στη Φιλαδέλφεια, ρεκόρ η Κάστορ

Αρκετά καλές επιδόσεις σε έναν παραδοσιακό αγώνα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Share

Στην πόλη της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ έγινε το περασμένη Σαββατοκύριακο το διήμερο των αγώνων Rock n Roll. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνα 5.000 μ. αλλά και ημιμαραθώνιο με κορυφαίες συμμετοχές.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Μπρένταν Καρόκι που τερμάτισε σε 59:23 επίδοση που είναι μία από τις καλύτερες φέτος στον κόσμο. Η κούρσα πήρε από την αρχή φρενήρη ρυθμό και ο Καρόκι ξεχώρισε με τον συμπατριώτη του Σιριάν Κοτούτ που τελικά έμεινε δεύτερος αρκετά πιο πίσω 59:58. Οι υπόλοιποι δρομείς τερμάτισαν σε χρόνους πάνω από τα 60 λεπτά.


Ο νικητής του αγώνα

Πρώτη γυναίκα ήταν η Αμπέρου Κεμπέντε από την Αιθιοπία με αρκετά καλή επίδοση, 1:08:39, μπροστά από την Κενυάτισσα Καρολίν Ρότιτς σε 1:09:21.

Εντυπωσιακή ήταν όμως και η Ντέινα Κάστορ μία δρομέας που έχει γράψει ιστορία στις μεγάλες αποστάσεις και συνεχίζει. Αυτή τη φορά ήταν τρίτη στις γυναίκες, η επίδοση της όμως, 1:09:36 είναι παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή κατηγορία 40-44. Μην ξεχνάμε πως η Κάστορ, η οποία έχει ακόμα το εθνικό ρεκόρ των ΗΠΑ στον μαραθώνιο, είναι πλέον 41 ετών.

Στο ίδιο αγώνισμα, η Κάρα Γκούτσερ επέστρεψε στους αγώνες καταλαμβάνοντας την 6η θέση σε 1:11:39. Η Γκούτσερ σίγουρα δεν είναι ακόμα σε φουλ φόρμα όμως αρχίζει να επανέρχεται μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω τραυματισμών.

Στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου τερμάτισαν περισσότεροι από 15.000 δρομείς.

Το Σάββατο, μία ημέρα πριν τον ημιμαραθώνιο, έγινε και ο αγώνας των 5 χλμ. όπου στους άνδρες υπήρχε πολύ μεγάλος συναγωνισμός με κορυφαία ονόματα. Πρώτος τελικά ήταν ο Κενυάτης Λάλανγκ σε 13:30 κερδίζοντας τον μεγάλο Μπέρναρντ Λάγκατ για μόλις 1 δευτερόλεπτο. Συνολικά στα 5 χλμ. συμμετείχαν 1.800 δρομείς.

O συγκεκριμένος αγώνας διεξάγεται στην ιστορική πόλη των ΗΠΑ από το 1978 ενώ από το 2010 ανήκει στη σειρά των αγώνων Rock n Roll που διεξάγονται σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλσιες των ΗΠΑ αλλά και σε ορισμένες ευρωπαϊκές. Στο παρελθόν έχουν λάβει μέρος πολύ σπουδαίοι δρομείς με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη δεύτερη μόλις διοργάνωση νικητής είχε αναδειχθεί ο μεγάλος Φινλανδρός δρομέας, Λάσσε Βίρεν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο