Για το ρεκόρ η Φλάναγκαν στο Βερολίνο

Με στόχο να σπάσει το 2:19:36 θα τρέξει η Αμερικανίδα στον μαραθώνιο του Βερολίνου

Share

Μέσω του προφίλ της στο twitter έκανε γνωστή τη διάθεσή της να κυνηγήσει το εθνικό ρεκόρ των ΗΠΑ. Ο λόγος για τη Σάλαν Φλάναγκαν που μετά την επιτυχημένη ως τώρα πορεία της στον μαραθώνιο επιθυμεί να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο κυνηγώντας μία επίδοση κάτω από το 2:19:36 που κρατά ακόμα η Ντέινα Κάστορ από το 2006.

Έτσι, όπως έγραψε η ίδια, με τη βοήθεια δύο πολύ καλών μαραθωνοδρόμων που θα κάνουν κάτι σαν… Long run στο Βερολίνο, η 33χρονη Αμερικανίδα θα προσπαθήσει εκμεταλλευόμενη και τη γρήγορη διαδρομή να σπάσει το ρεκόρ αλλά και να γίνει και η πιο γρήγορη μαραθωνοδρόμος στον κόσμο για το 2014 καθώς μέχρι τώρα η καλύτερη επίδοση είναι το 2:20:21 της Έντνα Κιπλάγκατ από το Λονδίνο. Το ρεκόρ της όμορφης Αμερικανίδας από το Κολοράντο είναι 2:22:02 από τον μαραθώνιο της Βοστόνης τον περασμένη Απρίλη.

“Boηθοί” της Φλάναγκαν θα είναι ο Αμερικανός Ράιαν Βέιλ που έχει ρεκόρ 2:10:57 και ο Καναδός Ρομπ Γουότσον με ρεκόρ 2:13:29, με τους δύο δρομείς να στοχεύουν σε άλλους μαραθωνίους και να τρέχουν στο Βερολίνο για προπόνηση.

Στον μαραθώνιο του Βερολίνου, ΒΜW Berlin Marathon, έχουν σημειωθεί 9 παγκόσμια ρεκόρ έως τώρα, 6 στους άνδρες και 3 στις γυναίκες, ενώ το ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες είναι 2:19:12 από το 2001 ενώ θεωρείται μία από τις πιο γρήγορες, επίσημες μαραθώνιες διαδρομές. Θα τα καταφέρει άραγε η Φλάναγκαν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο