Επιβλητικός ο Φάρα στον Bupa Great North Run

Νίκη και σε ημιμαραθώνιο για τον Μο Φάρα

Share

Πέρυσι είχε χάσει στον συγκεκριμένο αγώνα από τον σπουδαίο Κενενίσα Μπεκέλε στο τελικό σπριντ. Φέτος, όμως δεν θα άφηνε κανένα να του στερήσει τη νίκη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Μο Φάρα έτρεξε στον διάσημο αγώνα ημιμαραθωνίου Bupa Great North Run και πήρε τη νίκη σημειώνοντας χρόνο 60:00, δείχνοντας πως μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και στις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό ο Φάρα έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει τον αγώνα μετά το 1985, κάνοντας για μία ακόμα φορά ιδιαίτερα περήφανους τους συμπατριώτες του. Η νίκη του αυτή ωστόσο κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν αφού αναγκάστηκε να κάνει ένα πολύ δυνατό φίνις για να περάσει στα τελευταία 200 μ. τον Κενυάτη Μάικ Κίγκεν.

Στις γυναίκες, η Μέρι Κεϊτανί κατέλαβε την πρώτη θέση με το εντυπωσιακό 1:05:39 που είναι και νέο ρεκόρ διοργάνωσης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ημιμαραθωνίους όλου του κόσμου και διεξάγεται ανελλιπώς από το 1981 στη Βόρεια Αγγλία. Μάλιστα στην πρώτη του διοργάνωση είχε 12.000 συμμετοχές ενώ τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τις 50.000!

Στις 34 διοργανώσεις έως τώρα έχουν κερδίσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου δρομικού χώρου όπως ο Μάρτιν Λελ, ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ, ο Γουίλσον Κιπσάνγκ, ο Ζερσενάι Ταντέσε κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο